Početna Vesti Saopštenje Generalnog konzulata Republike Srbije u Frankfurtu u cilju suzbijanja korona virusa

Saopštenje Generalnog konzulata Republike Srbije u Frankfurtu u cilju suzbijanja korona virusa

Zgrada Generalnog konzulata Republike Srbije u Frankfurtu
Foto: arhiva G. konzulat RS u Frankfurtu

U cilju suzbijanja širenja zarazne bolesti izazvane virusom COVID-19, Generalni konzulat Republike Srbije u Frankfurtu će od 16.03.2020. do daljeg primati samo hitne i neodložne zahteve (izdavanje pasoša ili putnog lista radi putovanja iz hitnih medicinskih ili porodičnih razloga, zbog smrtnog slučaja ili nekog drugog opravdanog razloga).  
Mole se građani da nas u hitnim slučajevima, pre dolaska u Generalni konzulat, prethodno kontaktiraju preko mejla info@gksrbfra.deili na broj telefona 069-90436760. Ova mera biće na snazi sve dok traje akutna opasnost od zaraze, a o njenom stavljanju van snage građani će biti obavešteni putem internet stranice Generalnog konzulata.  
O merama koje je Republika Srbija preduzela sa ciljem sprečavanja širenja zaraze izazvane virusom COVID-19, možete se informisati na sajtu Vlade Republike Srbije  i Ministarstva zdravlja Republike Srbije.
 
Privremeno su zatvorena 42 granična prelaza Republike Srbije za drumski, železnički i rečni saobraćaj prema Mađarskoj, Rumuniji, Bugarskoj, Crnoj Gori, Hrvatskoj, Severnoj Makedoniji i Bosni i Hercegovini.
 
Spisak privremeno zatvorenih graničnih prelaza objavljen je na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova