Početna Kultura DKC Beograd raspisao umetnički konkurs za decu i mlade i u Srbiji...

DKC Beograd raspisao umetnički konkurs za decu i mlade i u Srbiji i u rasejanju

„Nema frke uz unuke“ je posvećen bakama i dekama u ovom vremenu

Konkurs za decu i mlade i u Srbiji i u rasejanju posvećen bakama i dekama
„Nema frke uz unuke“
Foto: arhiva DKC Beograd

Dečiji kulturni centar Beograd raspisao je umetnički konkurs za decu i mlade „Nema frke uz unuke“, posvećen bakama i dekama. Ne napuštajući svoje domove, čuvajući svoje zdravlјe i zdravlјe svojih najbližih, naši najstariji sugrađani zbog novonastale situacije nisu u mogućnosti da provode vreme sa svojim unucima. Dečji kulturni centar Beograd je zbog toga osmislio način kako da deca i mladi pokažu lјubav i poštovanje prema svojim bakama i dekama koristeći maštu i različite umetničke medije.

 „Draga deco, postoji mnogo načina da zagrlimo svoje bake i deke, iako nismo pored njih. Hajde da ih grlimo svojim rečima, notama, bojama i kadrovima. Dečji kulturni centar Beograd poziva sve vas, draga deco, dragi unuci, da budete u kreativnoj komunikaciji tako što ćete učestvovati na konkursu koji je inspirisan našim rođenim bakama i dekama, ali i bakama i dekama iz komšiluka, iz parka… Svim našim bakama i dekama! Ljubav nikad nije u izolaciji i samoći! Pokažimo je svojim stvaralaštvom!“ – istakao je Dragan Marić, direktor Dečjeg kulturnog centra Beograd.

 Konkurs, na kojem mogu učestvovati deca i mladi uzrasta od 3 do 18 godina u zemlјi i dijaspori, obuhvata literarne, likovne i video radove, kao i takmičenje u pevanju pesama postavlјenim na YouTube kanalu DKCB. Poeziju, prozu, fotografije likovnih radova, video klipove, kao i snimke otpevanih pesama učesnici mogu poslati na mejl zabakeideke@dkcb.rs i na Fejsbuk grupu sa heštegom #kreativnadecazabakeideke.

 Najbolјi radovi, koje će odabrati stručni žiri, biće objavlјeni na sajtu DKCB. Svake nedelјe Dečji kulturni centar Beograd darivaće jednog kreativca muzičkim izdanjima i knjigama iz svoje produkcije. Veliko slavlјe, na kojem će biti proglašeni pobednici, uz prisustvo baka i deka, održaće se u Dečjem kulturnom centru Beograd, kada se za to steknu uslovi.