Početna Vesti Ne putujte u otadžbinu, već ostanite u svojim domovima

Ne putujte u otadžbinu, već ostanite u svojim domovima

Predsednik Saveza srpskih udruženja Nemačke Danilo Đokić uputio je danas, 21. marta, pismo svim članovima Saveza sa molbom da poštuju aktuelne propise Vlade Republike Srbije i Republike Srpske i da ne putuju u otadžbinu za vreme pandemije. „Apelujem, da do daljnjega ostanete u svojim domovima i poštujete upozorenja i mere preventivne zaštite u zemljama gde živimo”, naglasio je predsednik SSUN Danilo Đokić. Pismo prenosimo u celosti:

Predsednik SSUN Danilo Lilo Đokić
Foto: arhiva SSUN

„Poštovani članovi saveza,

u ovim teškim trenucima, kada je ceo svet pogođen korona virusom, Savez srpskih udruženja, kao najbrojnija organizacija u Nemačkoj izvan matice, želi da Vam još jednom skrene pažnju na ozbiljnost situacije i zamoli da ozbiljno shvatite upozorenja zemalja u kojima se nalazimo.

Posebno podržavamo ogromne napore Vlade Republike Srbije i predsednika Aleksandra Vučića, kao i Vlade Republike Srpske, predsednice Željke Cvijanović i srpskog člana predsedništva BiH Milorada Dodika u borbi protiv nevidljivog neprijatelja, te apelujemo još jednom da uslišite molbe, da za vreme pandemije ne putujete u otadžbinu, već da do daljnjega ostanete u svojim domovima i poštujete upozorenja i mere preventivne zaštite u zemljama gde živimo.

Savez srpskih udruženja, isto kao i Vlade Republike Srbije i Republike Srpske, moli Vas da za vreme Vaskršnjih praznika odustanete od odlaska u maticu i time zaštitite svoje najmilije.

Ostajte zdravo!”

Predsednik Saveza srpskih udruženja Nemačke,

Danilo Đokić