Početna Najave I u Nirnbergu se od sutra počinje sa bogosluženjem uz prisustvo vernog...

I u Nirnbergu se od sutra počinje sa bogosluženjem uz prisustvo vernog naroda – u utorak oproštaj od prote Dušana

U utorak u hramu Ćirila i Metodija u Nirnbergu oproštaj od protojereja stavrofora Dušana Kolundžića
Foto: arhiva SPC Nirnberg

I sveštenstvo Srpske pravoslavne crkve u Nirnbergu podelilo je na svojoj Fejsbuk stranici lepu vest, da su od sutra 04. maja po zakonu Bavarske dozvoljene liturgije uz prisustvo naroda, uz obavezne mere zaštite. „Otuda, molimo sve vas koji dolazite na liturgiju da poštujete sledeća pravila:

1. Pre ulaska u crkvu, naši saradnici će vam ponuditi dezinfekciona sredstva i skrenuti Vam pažnju da stavite svoju masku na usta i nos.

2. U Crkvi je znakom H označeno mesto na kome možete stati. Liturgija traje sat vremena i za to vreme vas molimo, bez preke nužde ne napuštajte svoje mesto

3. Ikone se ne celivaju, niti jedni sa drugima se rukujemo, ljubimo itd.

4. O svim ostalim detaljima moći ćete se informisati na panou ispred crkve i kod svojih sveštenika.

Prva liturgija koju ćemo služiti biće u utorak 05. maja sa početkom u 09 časova. Tada ćemo se ujedno oprostiti od našeg dragog prote Dušana. Molimo Vas da mesta u Crkvi prepustimo njegovoj porodici i bliskim prijateljima. Broj označenih mesta u Crkvi je 32. Takođe, na Westfriedhof-u gde ćemo sahraniti našeg dragog protu, rečeno nam je da je maksimalno 15 ljudi može prisustvovati sahrani“, istakli su sveštenici SPC u Nirnbergu.