Početna Događanja HO Svi za Kosmet uspešno realizovala Vaskršnju akciju

HO Svi za Kosmet uspešno realizovala Vaskršnju akciju

Zoran Ćirić, Žani-Ana Radmilović i Makro Jelić iz organizacije Svi za Kosmet
Foto: arhiva Žani-Ana Radmilović

Članovi humanitarne organizacije (HO) Svi za Kosmet objavili su, da je uspešno, završena Vaskršnja akcija 2020. „Sa zadovoljstvom možemo da vas izvestimo da su premašena očekivanja i da je sakupljeno preko 2.500.000 dinara (21.331evra)“ stoji u saopštenju ove organizacije.

Akcija je trajala 34 dana. Po rečima organizatora, ona je ujedinila preko 700 donatora širom sveta i to od Australije, pa preko Evrope (sa akcentom na srpsku braću i sestre u Nemačkoj) i sve do Amerike.

„Uz ovaj sakupljeni iznos, u saradnji sa kompanijom Mocart pomognut je Klinički centar u Kosovskoj Mitrovici iznosom od 10.000 evra“, rečeno je u organizaciji Svi za Komet.

Kao što su najavili pomoćiće 11 unapred određenih porodica, Narodnu kuhinju, dve svetinje, dva veterana, jedno bolesno dete.

„Učestvovanjem u kupovini respiratora dali smo i svoj doprinos u borbi protiv korone. Ponosni smo na naš narod koji je uprkos svetskoj krizi još jednom pokazao da je tu za svoje sunarodnike kada je najpotrebnije.

Puni radosti možemo slobodno reći da je opravdan slogan ovogodišnje Vaskršnje akcije: KADA JE NAJTEŽE, SVI ZA KOSMET!“ istaknuto je u HO Svi za Kosmet.

Žani-Ana Radmilović iz Dortmunda je uz svoju braću u organizaciji Zorana Ćirića predsednika HO Svi za Kosmet i Marka Jelića (obojica iz Srbije) i sve ostale članove vrlo uspešno vodila ovu akciju, kao i sve prethodne.

Stotine i stotine postova preko društvenih mreža je uputila našem narodu, predstavnicima firmi i raznih udruženja sa molbom da se uključe u akciju i pomognu. „Pošto sam se bavila humanitarnim radom, saradnja sa HO Svi za Kosmet, čiji sam sada deo, bila je idealna prilika da pomognem matici i onima kojima je u njoj najpotrebnija pomoć, našem narodu na Kosovu i Metohiji. Iz tog razloga ove akcije za mene predstavljaju dokaz zajedništva i koliko mnogo možemo zajedno kada se složimo i usmerimo na jedan cilj“, istakla je Žani-Ana Radmilović za portal Rasejanje.info.

Ona je naglasila, da sa svojom braćom i sestrama vredno radi na osnivanju organizacije i u Nemačkoj, „tako da će naš narod koji živi ovde biti u još većoj mogućnosti da pomogne“.

„Takođe, cilj nam je i da imamo redovne donatore, koji će svakog meseca sumom po izboru pomagati rad organizacije. Pozivamo i ljude da se ne libe da doniraju i 5 evra, jer nije važna suma, važno je da imamo želju da pomognemo i nešto po tom pitanju i uradimo“, dodala je naša sagovornica.
Ona je najavila i Vidovdansku akciju i pozvala sve ljude da već sada budu deo nje. Godišnje, organizacija Svi za Kosmet ima nekoliko akcija i svaka je „prilika da učinimo dobro delo“.

Osećaj kada se nekom pomogne je divan. „ Želim svima da dožive taj osećaj kada nekome iskreno pomognu. To je osećaj sreće, zadovoljstva, ponosa. I osećaj da ne želiš da staneš, nego da pomogneš još. Zbog toga pozivam sve da se priključe našim akcijama i da se i sami uvere kako njihovo malo nekome znači mnogo. Mi redovno objavljujemo izveštaje gde je novac utrošen, tako da svako može da se uveri u naš rad i da bude deo njega“ dodala je Žani – Ana.

Za kraj Žani-Ana Radmilović nije krila potrebu da se srpski narod sa svih teritorija na kojima živi, ujedini. „Rođena sam u Nemačkoj, ali moje poreklo je iz Zapadne Slavonije. Nažalost, sticajem okolnosti još uvek nisam bila na Kosmetu, ali će se i to uskoro promeniti. Meni je najvažnije ujedinjenje svih nas i poverenje. Mi smo jedan narod bez obzira gde se ko nalazio. Nije bitno odakle je ko, važno je da imamo želju i volju da pomognemo i olakšamo opstanak našeg naroda na Kosovu i Metohiji“, poručila je za kraj Žani – Ana Radmilović.

Sa ponosom u organizaciji ističu da će, od sledeće akcije i u Australiji imati zastupnika. Članovi HO Svi za Kosmet su do sada uradili puno. Na nama u rasejanju je, samo, da im novčano pomognemo. Koliko ko može će zasigurno omogućiti Srbima na Kosovu i Metohiji da žive daleko pristojnije nego danas i poslaće im se jasan signal da je njihova borba za opstanak na tom području i prava i ispravna.