Početna Najave Besplatan vebinar – Progovori da vidim ko si

Besplatan vebinar – Progovori da vidim ko si

Sa razvitkom civilizacije govor dobija sve veći značaj. Naša civilizacija, civilizacija modernog čoveka dobija novi naziv – govorna civilizacija.

Organizatori vebinara
Foto: arhiva internet stranice progovoridavidimkosi.rs

„Progovori da vidim ko si – kultura govora i usmeno izražavanje“ ime je vebinara, koga u subotu 23. maja sa početkom u 11 časova održavaju Slobodan Roksandić diplomirani glumac, master komunikolog, autor knjige „Progovori da vidim ko si“, dr Agota Vitkai Kučera profesor Tehnike glasa na Akademiji umetnosti  u Novom Sadu i Jovanka Milovanović,  master glume i viši asistent na predmetu Scenski govor na Akademiji u Banjaluci.
Posetiocima autori poručuju da se nadaju da će im njihovi saveti omogućiti da oplemene svoj govorni izraz, da učine da govor bude dodatno uverljiv, svrsishodan, jasan, glasan, dinamičan, razložan. „Na taj način pomoći ćemo i deci da govore lepo i pravilno. Jer kao što je svojevremeno napisala dr Smiljka Vasić: „Dobar govor se uči uz dobar uzor i dovoljan broj podsticaja““, istakli su organizatori.

„Da bi se dobro govorilo mora se znati nešto o prirodi govora, o činiocima koji utiču na razvitak dobrog govora, o osobinama dobrog govora i kako se može otkloniti ono što nije dobro. Kao što postoji pravi put i stranputica u pisanju, isto tako postoje i u govorenju, a govor je u životu prosečnog pojedinca skoro tri puta više zastupljen od pisanja počev od trenutka kako otvori oči pa dok ne zaspi“, stoji u opisu vebirana, koga su podržali organizacija Izražajnost kultura govora, Zavod za unapređenje obrazovanja i vaspitanja i Republički pedagoški zavod Republike Srpske.

Vebinar je namenjen svima koji žele da unaprede način govorenja. Posebno se preporučuje učiteljima, nastavnicima i roditeljima od čijih govornih navika zavisi kako će govoriti deca i mladi.

Prijave na https://progovoridavidimkosi.rs/vebinar/