Početna Događanja Nova pomoć za Srbe na Kosovu Metohiji i nagradna igra „Tombola za...

Nova pomoć za Srbe na Kosovu Metohiji i nagradna igra „Tombola za Kosmet“ u organizaciji Svi za Kosmet

Još jedna akcija HO Svi za Kosmet za Narodne kuhinje na Kosovu i Metohiji
Foto: arhiva Narodne kuhinje na KiM

Humanitarna organizacija Svi za Kosmet uputila je zajedno sa kompanijom Mocart 500 paketa hrane i higijenskih sredstava za najugroženije korisnike Narodnih kuhinja Eparhije Raško-prizrenske – Majka devet Jugovića. U magacinu centralne Narodne kuhinje u Prekovcu pristigla je velika količina raznovrsnih životnih namirnica za socijalno ugrožene porodice sa prostora Kosova i Metohije. Tu je i 510 litara ulja, koju je HO donirala zajedno sa firmom Podunavlje iz Kovina, uz pomoć bivšeg rukometnog selektora Srbije Nenada Peruničića.

„Veliko hvala dugujemo svima koji su učestvovali u prikupljanju ove pomoći, i njenom dopremanju. Ovo je veoma značajna podrška, posebno jer stiže u ovim teškim vremenima usmerenim ka stalnom razmišljanju o sopstvenom zdravlju koje je proteklih meseci svima nama ugroženo. Pomoć koja svoj put pronađe i onda kada je brojna iskušenja i problemi sputavaju, dobija posebno na značaju. Jer jasno pokazuje kako za dobro delo ne postoje granice niti prepreke“, istakli su predstavnici Narodne kuhinje.

Podsećanja radi humanitarnu organizaciju Svi za Kosmet pored Srba u Srbiji, podržavaju i mnogi Srbi u rasejanju posebno u Nemačkoj i Australiji.

Nagradna igra: „Tombola za Kosmet“

Predstavnici HO Svi za Kosmet pokrenuli su humanitarnu nagradnu igru „Tombola za Kosmet“. „Zabavite se, osvojite nagrade i pobedimo siromaštvo! Cilj ove humanitarne akcije je da sakupimo što više humanitarne pomoći za ugrožene porodice na Kosovu i Metohiji“ poručili su iz ove organizacije.

Dok je u Srbiji potrebno poslati sms na 4030, u rasejanju je potrebno kupiti kartu po ceni od 5 evra (a po želji i više).  U nedelju će ambasadorka SMS humanitarne akcije, olimpijska tekvondo šampionka Milica Mandić, izvlačiti nagrade.

Prijava je slanje SMS-a na 4030 za Srbe u Srbiji. Jedan SMS je jedan loz. Isto važi i za karte koje se kupuju Srbi u rasejanju. Broj SMS-ova i karata nije ograničen.

Nakon slanja poruke i odgovora koji se dobije, sliku ekrana(skrinšot) sa imenom i prezimenom treba poslati na vajber +381605402626 (Miloš). Učesnici iz rasejanja kupuju kartu u vrednosti od 5 evra kod Žani-Ane takođe na vajber na broj +491797444349.

Nagradna igra traje do nedelje uveče do 18 časova i računaju se samo ovonedeljne poruke. U nedelju uveče se izvlači dobitnici i dodeljuju nagrade: dve naše majice vrhunskog kvaliteta, majica braće iz Odežda, majica Reč Miloša Obilića od brenda Jefimija, duks Reč Miloša Obilića od brenda Jefimija, majica hora Simonida iz Gračanice, trake za ključeve SzK, Dečansko vino, magnet SzK, set nalepnica i još nagrada iznenađenja!