Početna Događanja U Nirnbergu proslavljena parohijska slava

U Nirnbergu proslavljena parohijska slava

Proslavljena parohijska slava u Nirnbergu u vreme pandemije virusa korona
Foto: SPC Nirnberg

Crkvena opština Nirnberg proslavila je patrone svoga hrama, Sv. ravnoapostolne Kirila i Metodija. Usled pandemije i mera socijalne distance kojih se Srpska pravoslavna crkva u Nemačkoj mora pridržavati, parohija u Nirnbergu uz ograničeni broj vernika, proslavila je svoju slavu. Pored nirnberškog sveštenštva protojereja-stavrofora Miće Matića i protojereja Ilije Romića služili su protojerej-stavrofor Marinko Radmilo, protojerej-stavrofor Milorad Jovanović iz Minhena i protonamesnik Milorad Marjanović iz Fridrihshafena.

Porodica Ilić iz Bajrojta bila je ovogodišnji domaćin slave, a za narednu prijavili su se članovi humanitarne organizacije ,,Srbi za Srbe“ čije je središte u Nirnbergu.

Liturgijsko sabranje završilo se uznošenjem blagodarnosti i molitava Sv. Kirilu i Metodiju, učiteljima slovenskim, „da ova nerada situacija što brže prođe i da se naš život a naročito naš liturgijski život vrati u prirodan tok kako bismo se svi zajedno u što većem broju i na jednom mestu okupljali na evharistijskim sabranjima“, istaknu je crkvenoj opštini u Nirnbergu.