Početna Događanja Doris Đurđević i Anđela Duval Lazić, učenice srpske škole u Francuskoj posebno...

Doris Đurđević i Anđela Duval Lazić, učenice srpske škole u Francuskoj posebno pohvaljene na konkursu „Mašta i snovi“

Festival poezije mladih pesnika „Mašta i snovi” iz se već 10 godina održava u Sremskoj Mitrovici
Foto: arhva CZK Sirmiumart

Na Festivalu poezije mladih pesnika pod nazivom „Mašta i snovi” pristiglo je 311 radova iz 13 zemalja. Pored osnovaca iz Srbije, Republike Srpske (i Federacije Bosne i Hercegovine) Crne Gore, Makedonije, Hrvatske, pristigli su i radovi dece iz rasejanja iz Grčke, Malte, Italije, Francuske i Rumunije.

Učenice Srpske dopunske škole Doris Đurđević i Anđela Duval Lazić posebno su pohvaljene za svoje pesme, sa kojima su učestvovale na konkurs „Mašta i snovi“. Doris Đuđrević iz Bondija poslala je svoju pesmu „Moj san“ dok je Anđela Duval Lazić, učenica četvrtog razreda u Kulturnom centru Srbije u Parizu napisala i poslala pesmu „Ljubav“. Na ovom konkursu učestvovalo je devet učenika. Pored Dorisine i Anđeline pesme koje će biti objavljene u Zborniku očekuje se, da će se pesme preostalih sedam učenika Pariskog regiona biti objavljene u Zborniku. Pored Doris Đurđeve i Anđele Duval Lazić svoja dela na konkursu „Mašta i snovi“ poslali su Vuk Đurđević, Katarina Vujanić-Ritali, Iva Lazarević, Milan Šafner, Viktorija Stefanović, Andrej Ognjenović i Mila Ognjenović.

Đake su na stvaralaštvo podstakle i pesme poslale nastavnice koje ih podučavaju Milija Jevremović, Tamara Nacik i Blaženka Trivunčić.

Konkurs je raspisan povodom Desetog međunarodnog festivala poezije mladih pesnika u organizaciji Centra za kulturu „Sirmiumart“ iz Sremske Mitrovice. I Doris Đorđević i Anđela Duval Lazić su redovne učesnice na raznim pesničkim konkursima, na kojima pokazuju svoje pesničke i prozne talenate i osvajaju nagrade. Rad Anđele Duval Lazić je nedavno pohvaljen na konkursu Dečijeg kulturnog centra Beograd  „Nema frke uz unuke“.