Početna Vesti Pogodnosti grada Beča preko letnjeg raspusta i letnji kamp za decu uzrasta...

Pogodnosti grada Beča preko letnjeg raspusta i letnji kamp za decu uzrasta od 6 do 14 godina

Foto: ferieninwien.at

Grad Beč i ove godine organizuje letnji kamp (Summer City Camps) za decu uzrasta od 6 do 14 godina, koja imaju prebivalište u glavnom gradu Austrije. Kamp se održava preko letnjeg raspusta od 6. jula do 4. septembra. Deca, koja budu prijavljena, imaju pravo da kamp koriste 3 nedelje u navedenom peridou. Kamp se nudi na 34 lokacije u celom gradu, radnim danom od 8 do 17 sati. Postoji i opcija da se dete dovede ujutru od 7.15, a pokupi najkasnije do 18 sati – ali se to dodatno plaća. Regularna cena za jednu nedelju sa uključenim ručkom i užinom za jedno dete je 50 evra, a za drugo 25 evra. Od 4. deteta roditelji koji primaju socijalnu pomoć i oni koji su u proceduri za dobijanje azila ne plaćaju.

Organizator je naglasio, da kamp mogu da posećuju samo deca, čije je glavno prebivalište u Beču. Organizovani su i kursevi za decu, koja uče ili treba da nauče nemački jezik. Ovi kursevi su posebno prikladni za decu, koja su skoro došla u Austriju i čije će se znanje nemačkog testirati u septembru. Pored raznih aktivnosti za decu od 1. do 4. razreda, napravljen je program učenja od po dva sata, a za starije 3.

Rok za prijavu je do 19. juna 2020. Po detetu se mogu rezervisati najviše 3 nedelje. Ipak, postoji i izuzetak – za đake od 5. razreda (Mittelschule, AHS-Unterstufe ili Polytechnischer Lehrgang) koji intenzivno mogu vežbati nemački i po tri sata pre podne. Trajanje jednog kursa je dve nedelje i u tom slučaju se mogu rezervisati najviše 4 nedelje.

Sva deca mogu pored kursa nemačkog po izboru da posećuju i kurseve matematike ili engleskog. Bliže informacije: https://www.summercitycamp.at/

Prijave:  Onlajn ili lično uz prethodno ugovoreni termin na (01) 524 25 09 46 postoji i onlajn prijava na srpskom jeziku. Kome zatreba pomoć, dodatne informacije može dobiti putem telefona 01 4000 81540 ili putem elektronske pošte post@ma17.wien.gv.at