Početna Događanja Savez Srba u Rumuniji dodelio Vidovdansku povelju Srbima u Crnoj Gori

Savez Srba u Rumuniji dodelio Vidovdansku povelju Srbima u Crnoj Gori

Savez Srba u Rumuniji odlučio je da ovogodišnju Vidovdansku povelju dodeli Srbima u Crnoj Gori. Tradicionalno, ovaj Savez svake godine dodeljuje visoka vidovdanska priznanja najzaslužnijim članovima srpske zajednice u Rumuniji. Ovoga puta je odlučeno, da visoko priznanje za ovu godinu bude Specijalna Vidovdanska povelja, koja će se dodeliti Srpskom nacionalnom savjetu Crne Gore.

Obrazlažući dodelu ovog visokog priznanja Srpskom nacionalnom savetu (SNS) Crne Gore se istaklo „da je ova krovna organizacije srpske zajednice u Rumuniji pre svega imala u vidu da je Srpski nacionalni savet Crne Gore imao veliki angažman, zalaganje i doprinos očuvanju srpskog nacionalnog bića, prava, vere, duhovnosti, kulture i srpskog jezika u Crnoj Gori“.

Kako je naglašeno u Savezu Srba Rumunije, ova Povelja je ujedno i znak poštovanja i podrške Srba iz Rumunije ne samo Srpkog nacionalnom savetu Crne Gore, već i Srpskoj pravoslavnoj crkvi i celokupnom srpskom narodu u Crnoj Gori, stoji u obaveštenju, koji je potpisao predsednik Saveza Srba u Rumuniji Ognjan Krstić.

Najviše priznanje Specijalna Vidovdanska povelja biće uručena kada vanredne prilike izazvane pandemijom korona virusa budu to dozvolile.