Početna Vesti Episkop Andrej uputio saopštenje vernom narodu, povodom pojave virusa korona u srpskim...

Episkop Andrej uputio saopštenje vernom narodu, povodom pojave virusa korona u srpskim hramovima

Vernom narodu u Beču vladika austrijsko-švajcarski Andrej uputio je novo saopštenje, povodom registracije novog koronavirus klastera u dva srpska hrama u austrijskoj prestonici. U saradnji sa Kriznim štabom grada Beča, a u smislu mera Ministarstva zdravlja za suzbijanje širenja koronavirusa u Austriji, izdato je novo saopštenje koje prenosimo u celosti:

Dva srpska hrama u Beču su do daljnjeg zatvorena zbog pozitivnih testova na koronavirus: Saborni hram Svetog Save i hram Rođenja Presvete Bogorodice u 16. bečkom okrugu. Oba hrama su od proteklog vikenda pod karantinom. Pandemija, dakle, nije zaobišla ni episkopa, ni sveštenike, ni vernike Eparhije austrijsko-švajcarske u Beču, među kojima ima više inficiranih. Ovome dodajemo da je i hram Vaskrsenja u Drugom okrugu isto zatvoren do daljnjeg, odnosno dok Krizni štab grada Beča ne odluči drugačije.

U toku je sistematsko testiranje osoba koje su 7.7. i 12.7. imale međusobne kontakte sa sveštenstvom ili vernicima u ovim hramovima. Kovid-19 je bolest koja je za neke bolesnike fatalna. Umoljavaju se svi vernici koji su od 7. jula bili na službama U pomenuta dva hrama da se jave na broj telefona 1450 i da se testiraju. Umoljavaju se svi koji su bili na liturgiji 7. i 12. jula u Sabornoj Crkvi (3. okrug) i u Bogorodičnom hramu (16. okrug) da putem sms poruke kontaktiraju naše parohe i ostave podatke koje ćemo proslediti magistratu.

Svi koji se zdravstveno ne osećaju dobro ili koji eventualno imaju bilo kakve simptome gripa: kašalj, kijavicu, temperaturu, glavobolju, bol u grlu ili bilo kakve tegobe savetujemo da izbegavaju da izlaze iz svojih domova, dok se u potpunosti ne oporave, kako bi zaštitili i sebe i druge. Ovaj apel upućujemo svima jer to je naša dužnost. Žalimo što u ovom trenutku ne možemo Vam javiti bolje vesti i molimo se Bogu da ovaj krizni period što pre prođe.

Sa Arhipastirskim blagoslovom sve Vas pozdravlja,

Vaš samolitvenik pred Gospodom

Episkop austrijsko-švajcarski Andrej