Početna Najave HO Svi za Kosmet prikuplja novčana sredstva za školski pribor za mališane...

HO Svi za Kosmet prikuplja novčana sredstva za školski pribor za mališane na KiM

Humanitarna organizacija Svi za Kosmet nakon uspešno završenih akcija –  Vidovdanske, humanitarnog turnira i tombole – počinje novi projekat prikupljanja pomoći za kupovinu školskog priboru, za mališane na Kosovu i Metohiji.

„Još jedna školska godina je pred nama, a mnogo srpskih porodica sa Kosova i Metohije ima problema da opremi svoju decu za školovanje. Ovo je već šesta godina za redom kako organizujemo prikupljanje školskog pribora za mališane iz južne srpske pokrajine. Pokažimo da smo sa njima, pomozimo im da se uspešno školuju“, istakli su u apelu upućenom svim ljudima dobre volje predstavnici organizacije Svi za Kosmet.

Prošle godine preko 1000 školaraca na Kosovu i Metohiji je dobilo po ranac, pun svezaka i raznoraznog školskog pribora „Nakon prošlogodišnjeg uspeha, kada smo uz pomoć donatora širom sveta realizovali akciju vrednu 3.400.000 dinara, tokom koje smo kompletno opremili preko 1050-oro dece, nadamo se da ćemo uz Vašu pomoć uspeti da ponovimo bar deo tog rezultata“ poručili su iz humanitarne organizacije Svi za Kosmet.

I za ovu godinu se sprema nabavka školskog pribora. Sakuplja se novčana donacija, koja će se iskoristiti za kupovinu školskog pribora, koja je potrebna jednom đaku. Pored ranca tu će biti olovke, gumice, lenjiri, šestari, bojice, tempere…. „Pomozimo roditeljima na Kosovu i Metohiji da u ovom teškom vremenu uspeju da obezbede osnovne potrepštine za svoje učenike. Budimo još jednom sa našim sunarodnicima, budimo tu – svi za Kosmet. Kao i kod svake akcije, na našem sajtu ćemo transparentno voditi spisak svih priložnika“ naglašeno je  ovo humanitarnoj organizaciji.
Akcija je za sada pokrenuta u deset zemalja gde se nalaze Srbi (Srbija, Republika Srpska, Nemačka, Francuska, Švajcarka, Švedska, Austrija, Rusija, Kanada i Sjedinjene Američke Države).

Akcija traje do 15. septembra a svi izveštaji će se nalaziti na internet stranici www.skzizvestaji.info  

Nema predaje, sa reči na dela, Svi za Kosmet!