Početna Zanimljivosti „Pirati“ se vratili u Evropa park

„Pirati“ se vratili u Evropa park

Spektularno otvaranja aktrakcije „Pirati u Bataviji“
Foto: Evropa park

Dve godine nakon velikog požara u najboljem zabavnom parku na svetu Evropa parku u Rustu kraj Frajburga u Nemačkoj, u kome je stradala najomiljenija porodična atrakcija „Pirati u Bataviji“, danas je u holandskom delu parka aktrakcija „Pirati“ ponovo otvorena. Na velelepnoj konferenciji za štampu, na kojoj je broj novinara sveden na minimum zbog pandemije izazvane virusom korona, redakcija internet portala Rasejanje.info je dobila poziv da učestvuje i na licu mesta doživi novu – staru atrakciju.

Za vlasnike Evropa parka porodicu Mak, kao i za hiljade i hiljade vernih obožavalaca, ova atrakcija ima posebnu draž, jer je to porodična atrakcija za sve uzraste od 0 do 100 godina. Otvorena je 1987. godine, koju je, do izbijanja požara,  26. maja 2018. doživelo preko 30 miliona ljudi. Posetioci parka, su u želji da ova omiljena porodična atrakcija ostane, za kratko vreme uputili peticiju sa 15.000 potpisa. Za manje od dve nedelje porodica Mak je saopštila da će „Pirati“ biti u parku, samo da će morati da se „modernizuju“. Povratak na staro nije bio moguć pošto je većina predmeta bila unikatna. Za dve godine Makovi su uradili ono što je za većinu nemoguće. Preko stotinu novih figura je specijalno za ovaj park napraljen i u celo putovanje lepo su uklopljenje i četiri stare „preživele“ u požaru. Tema je ostala ista – posetiocima je i dalje omogućeno da se upuste u uzbudljivu avanturu i da brodom istraže egzotičnu luku u gradu Batavija. Investicija, koja se meri u dvocifrenim milionima evra, ponovo je uključila mnoge firme iz čitavog sveta. Sve je osmišljeno i urađeno do poslednjeg detalja, dizajn je odličan, a moderna tehnologija je zaslužna za nove efekte. Sinhronizacija do detalja uklopljena a muzika dominira. Berlinska filharmonija je izvela numeru specijalno komponovanu za ovu atrakciju. Ukratko rečeno „Pirati“ su moćni.

Prethodni „Pirati“ su bili jedan od magneta posetioca Evropa Parka. Sudeći po osećaju i efektu koji se doživeo tokom nove vožnje, sasvim je sigurno da će i novi i moderni „Pirati“ ostati magnet. ​​„Veoma smo srećni što danas možemo da proslavimo ovaj nezaboravan događaj. Vatra i gubitak jedinstvene atrakcije ostavili su velike rane i veliku tugu u nama i našim srcima. Ipak moralo se ići dalje. Sada su se „Pirati“ ponovo vratili u Evropa park –još lepši, veći i uzbudljiviji“, izjavio je vlasnik Roland Mak.

Roland Mak se u ime svoje porodice i firme zahvalio svim ljudima a posebno najmlađima – deci, koji su slali brojna pisma, mejlove.. pune podrške. Najvažnije po njima je da niko nije nastradao tokom požara. Podsećanja radi toga dana je u Parku je bilo preko 20.000 posetilaca, koji su za manje od pola sata bili evakuisani.

Uprkos koroni, gde je broj posetilaca ograničen na 15.000 dnevno karte za ovaj veliki zabavni park se veoma traže. Obavezno je nošenje maski u celom Parku i poštovanje propisanih mera, posebno onih koji se odnose na odstojanje.

Evropa Park je omiljeni zabavni park mnogih Srba koji žive u Nemačkoj, Švajcarskoj, Francuskoj … ali i onih iz Srbije. Sadrži (za sada) 15 evropskih oblasti podeljenih pa zemljama. Pored zabavnog parka porodica Mak poseduje i akva park Rulantiku, koji se nalazi pored Evropa parka.

Detalj sa vožnja iz „Pirata u Bataviji“
Foto: Evropa park
Vlasnici Parka sa gostima
Foto: Evropa park