Početna Najave U nedelju se prikupljaju knjige za srpsku biblioteku i počinje srpska škola...

U nedelju se prikupljaju knjige za srpsku biblioteku i počinje srpska škola u Luksemburgu

Predstavnici Srpskog kulturnog centra iz Luksemburga otvaraju biblioteku na srpskom jeziku. U cilju negovanja srpkog jezika, razmene lepih misli srpskih pisaca i očuvanje srpske reči predstavnici Srpskog centra Luksemburg su počeli sa skupljanjem knjiga. Svi koji žele da poklone neku knjigu na srpskom jeziku mogu to uraditi u nedelju 27. septembra od 11 do 17 časova u prostorijama Centra  (31 rue Jean Batiste Nothomb Beggen Luxembourg).
Takođe u nedelju je početak nove školske godine na srpskom jeziku. Nastava se održava u prostorijama Centra u periodu od 11 – 13 časova. „Svi koji imate decu školskog uzrasta ste dobro došli. Od 13 časova biće i roštilj. Molimo sve da se prijavite unapred pošto je broj mesta ograničen. Jedino tako možemo da ispoštujemo sve sanitarne mere. Maske za odrasle su obavezne“, istakli su SKC Luksemburg uz napomenu da oni koji su se već prijavili ne treba ponovo da se prijavljuju.  Tokom leta članovi Centra su okrečili i pripremili učionicu za novu školsku godinu a imali su  i pomoć najmlađih.

Srpski kulturni centar Luksemburg je nastao po raspadu bivše države i naslednik je kluba Jugoslavija, koji je bio najstarije udruženje u Luksemburgu. Predsednik je Marko Katanić. U upravi Centra je 11 članova.  Najvažnija aktivnost je okupljanje dece u srpskoj školi, koju roditelji sami finansiraju. Za upravu i članove SKC je važno predstaviti Srbiju i njene lepote gde god se ukaže prilika. Njihove aktivnosti se mogu pratiti na Fejsbuk stranici Srpski kulturni centar Luxembourg.