Početna Kultura Promocija novog romana Mikice Petronijević u Bazelu: „Remek delo ili Dodir Boga“

Promocija novog romana Mikice Petronijević u Bazelu: „Remek delo ili Dodir Boga“

Mikica Petronijević poznati srpski glumac, režiser i pisac „uprkos koroni, opštem strahu i beznađu“ stigao je za Švajcarsku i započinje svoju kulturnu turneju i promociju novog romana „Remek delo ili Dodir Boga“. Prvo druženje zakazano je u nedelju 25. oktobra u Bazelu, u prostorijama kluba SV Sorab Bazel (Steingraben 79, 4051 Basel). Svi koji žele da se druže sa piscem mogu doći od 15 časova. Promocija je zakazana za 17 a ulaz je besplatan.

Mikica Petronijević i organizatori naglašavaju da će se prilikom ovoga druženja poštovati sve neophodne i propisane mere koje se primenjuju usled suzbijanja pandemije virusa korona.

Petronijević se nada da će ova promocije biti prva u nizu i da će gostovati i u drugim gradovima.

Ljubitelje pisane reči elokventnog Mikice imaće prilike da uživaju u pravom „remek delu“.

Novi roman Petronijevića
Foto: arhiva M. Petronijević

„„Bog je stvorio svet za sedam dana“ i to je božje remek-delo. Ja ću za sedam dana napisati roman i to će biti književno remek-delo! Uzbuđeno i euforično izjavi Vuk Nedić svršeni student književnosti. Od tih sedam dana proći će trinaest godina, kada će sa rukopisom u rukama napustiti svoju vilu. Međutim, svet koji će zateći prilikom izlaska neće biti onaj svet koji pamti. Na celom svetu vlada pandemija nepoznatog virusa koji odnosi mnogobrojne žrtve. Proročanstva svetih otaca o poslednjim danima i najavljenom dolasku antihrista kao i žigosanju ljudi žigom zveri se ostvaruju…“ … i Vuk Nedić će se vratiti u civilizaciju ali će ga neočekivani susret sa poštarom i devojčicom koja prosi na ulici, odvesti u sasvim drugi, za njena neočekivani pravac….

U koji ljubitelji kulture i druženja saznaće  na promociji. „Da pobedi život i kultura“ naglasio je Mikica, koji je veoma poznatom među srpskim rasejanjem u Švajcarskoj. U više navrata je izvodio svoje predstave za decu „Kad je Nušić bio mali“, „Avanture Kraljevića Marka“, „Velika novogodišnja avantura“, a za odrasle Nebesku liturgiju svetog vladike Nikolaja.

„Ostrvo spasa“ je njegov prvi roman. Novi roman „Remek delo ili dodir Boga“ se može poručiti i onlajn. I drugi roman je kao i prvi izazivao je veliku pažnju javnosti u Srbiji i Republici Srpskoj i čita se u jednom dahu.