Početna Događanja Realizovana akcije podele školskog pribora deci na Kosovu i Metohiji

Realizovana akcije podele školskog pribora deci na Kosovu i Metohiji

Podeljeni školski paketi u 40 mesta na KiM
Foto: arhiva HO Svi za Kosmet

Iz humanitarne organizacije Svi za Kosmet sa ponosom obaveštavaju da je uspešno realizovana ovogodišnja akcije podele školskog pribora deci na Kosovu i Metohiji. „Zbog poznate situacije ova akcija je bila još zahtevnija ali i obimnija. Uprkos problemima izazvanih epidemijom, ove godine smo premašili prošlogodišnji rezultat. Podeljeno je 1500 kompleta školskog pribora deci iz 40 mesta“, naglasili su u ovoj humanitarnog organizaciji.

1500 đaka je dobilo školski pribor
Foto: arhiva HO Svi za Kosmet

Ovih dana podeljeni su školski paketi u mestima Lipljan, Suvi Do, Prekovce, Zebince, Izvor, Banjska, Babin Most, Grabovac, Žerovnica i Zubin Potok a pre toga u mestima: Crkolez, Banje, Suvo Grlo, Goraždevac, Ugljare, Kuzmin, Vitina, Binač, Bostane, Jasenovik, Straža, Cernica, Vrbovac, Mogila, Sušica, Donja Gušterica, Gornja Gušterica, Staro Gracko, Rabovce, Badovac, Zupče, Koretište, Preoce, Gračanica, Dobrotin, Livađe, Lepina, Batuse, Skulanevo i Radevo

Sakupljanje školskog pribora i donacija smo sprovedeno je u 35 gradova, u 10 različitih država. „Pored velikog broja robnih donacija, bilo je i 268 novčanih donatora. Ukupna vrednost akcije, sa svim troškovima realizacije, je  3.075.000 dinara. U sklopu akcije biće potpomognuto i nekoliko porodica.

„Zahvaljujemo se svim ljudima dobrog srca koji su donirali, Eparhiji raško-prizrenskoj i Narodnoj kuhinji Majka devet Jugovića na velikoj pomoći u realizaciji, kao svima koji su učestvovali u ovoj akciji na bilo koji način“ istakli su članovi organizacije uz svoj poznati slogan „Nema predaje, Svi za Kosmet“!

Foto: arhiva HO Svi za Kosmet