Početna Događanja Građevinski radovi u Crkvenoj opštini u Vupertalu

Građevinski radovi u Crkvenoj opštini u Vupertalu

Renoviranje hrama u Vupertalu
Foto: arhiva CO Vupertal

Crkvena opština u Vupertalu u Nemačkoj renovira deo svoga objekta od ovoga proleća. Kako je prenela Eparhija diseldorfska i sve nemačka izjavu lokalnih sveštenika, radi se na obnovi dotrajalih i propalih delova na parohijskom objektima. U toku je zamena južne strane krova na hramu gde je u objekat prodirala voda na više pozicija.

Kraju se privodi i temeljno renoviranje oko 150 m2 stambenog prostora. Sveštenici sa ponosom javljaju da je urađena nova instalacija za grejanje, voda, kanalizacija, struja i zamenjeno oko 40 m2 istrulele međuspratne deke, dok je 75 m2 stambenog prostora renovirano bez ulaganja u instalacije. Na stanove kojima raspolaže Crkvena opština ugrađeno je i trinaest novih prozora. Temeljno su renovirane crkvene sale (voda, odvod, struja, podovi, zidovi, plafoni, novi inventar).

„Radove finansiramo iz namenskih priloga za renoviranje, koji su pokrili najveći deo troškova, te iz redovnih prihoda Crkvene opštine i delom iz zaduženja. Najznačajnije od svega je to što je veliki broj parohijana dobrovoljnim radom dao svoj doprinos renoviranju i tako za Crkvene objekte pokazao brigu kao za svoj sopstveni dom“, poručili su iz Crkvene opštine Vupertal.

Radovima, kako kažu ovde nije kraj. „Na objektu ima još mnogo da se radi, ali sa završetkom započetih radova mislimo da ćemo rešiti najalarmantnije radove. Dugujemo zahvalnost svima kojima su pomogli: radom, novcem, dobrom rečju, podrškom… Naš je san da još više, po završetku Korona krize, radimo na planu osmišljavanja sadržaja u renoviranom prostoru. Želimo da crkvene prostorije budu pune života, dečije igre, pesme, predstava i radionica za decu i odrasle, da budu mesto okupljanja i susreta svakim dobrim i lepim povodom“, poručili su protojereji stavrofori Zoran Ilić i Jovan Marić.

Velika i nesebična pomoć je upravo stigla od naših ljudi iz Vupertala sa okolinom
Foto: arhiva CO Vupertal