Početna Događanja Crkvena opština i parohija u Ulmu proslavila svoju slavu

Crkvena opština i parohija u Ulmu proslavila svoju slavu

U Ulmu prosvljena parohijska slava
Foto: arhiva Lj. Zorica

Crkvena opština i parohija u Ulmu u nemačkoj pokrajini Baden-Virtemberg, molitveno je proslavila svoju hramovnu slavu posvećenu Svetim besrebrenicima i čudotvorcima Kozmi i Damjana. Ovoga puta usled pandemija korona virusa veliki dan za ovu parohiju skromno je proslavljen. Izostala je tradicionalna proslava i slavski ručak.

Liturgiju je služio je protojerej-stavrofor Milorad Jovanović iz Frajburga, uz sasluženje nadležnog sveštenika protojereja Ljubomira Zorice. Obraćajući se prisutnima, u svojoj besedi otac Milorad je poučio okupljeni narod i podsetio, da kao što su Kozma i Damjan pomagali drugima u nevolji, to smo dužni i mi činiti.

Domaćini ove slave bili su porodice Milojković i Šimunović iz Ulma, dok se kumstvo za narednu godinu preuzeli članovi porodica Mijić, Đorđević i Toprek.

Otac Ljubomir se zahvalio parohijanima koji slušaju savete i drže se svih propisanih pravila vezanih za sprečavanje širenja korona virusa, nošenja zaštitnih maski, dezinfekcije ruku i koliko je moguće držanje distance, te na taj način čuvaju i sebe i svoje bližnje a samim tim čuvaju i svoju crkvu i parohiju.

Sveštenici Milorad Jovanović i Ljubomir Zorica (levo) sa kumovima ovogodišnje slave
Foto: arhiva LJ. Zorica