Početna Vesti Knjige žaslosti u ambasadama i konzulatima otvorene do petka

Knjige žaslosti u ambasadama i konzulatima otvorene do petka

U svima hramovima SPC služeni pomeni preminulom patrijarhu Irineju
a u svima diplomatskim predstavništvima otvorene knjige žalost
Foto: Crkvena opština Frankurt

Povodom smrti Njegove svetosti, Arhiepiskopa pećkog, Mitropolita beogradsko-karlovačkog i patrijarha srpskog gospodina Irineja, otvorene su knjige žalosti svim diplomatsko-konzularnim predstavništvima Republike Srbije i to do petka 27. novembra. Usled nepovoljne epidemiološke situacije predstavnici mnogih diplomatskih predstavništva Republike Srbije su zamoli da se izjave i pisma saučešća šalju elektronskim putem ili poštom.

Gde situacija dozvoljava, upisivanje u knjigu žalosti je organizovano uz poštovanje svih obavezujućih preventivnih mera i preporuka o zaštiti javnog zdravlja nadležnih organa u zemlji prijema.

Ambasada Republike Srbije u Berlinu u Nemačkoj, izjave i pisma saučešća prima elektronskim putem na adresu sekretariat@botschaft-serbien.de ili putem pošte (Taubertstrasse 18, 14193, Berlin, Deutchland).

U Generalnom konzulatu RS u Frankfurtu građani mogu da dođu lično u vremenu od 14 do 17 časova uz pridržavanje mera koje trenutno važe u Nemačkoj.

Shodno aktuelnim merama zbog korona-virusa, izrazi saučešća mogu se uputiti i poštom na adresu Konzulata: Thüringer Str. 3, 60316 Frankfurt i elektronskom poštom na: sekretar@gksrbfra.de

Isto je i u Generalnom konzulat Srbije u Diseldorfu. U knjigu žalosti može da se upiše lično, da se pošalju na mejl sekretariat@gksrbijedis.de ili poštom na adresu konzulata: Klosterstr. 79, 40 211 Düsseldorf.

U knjigu žalosti u Generalnom konzulatu RS u Hamburgu izjave saučešća se primaju putem mejla na info@gkrshamburg.de  ili poštom na adresu Generalkonsulat der Republik Serbien, Harvestehuder Weg 101, 20149 Hamburg.

U Minhenu izjave saučešća se mogu poslati elektronskim putem na imejl gk.muenchen@mfa.rs do 27. novembra.

U Generalnom konzulatu Republike Srbije u Štutgartu u knjigu žalosti se može lično upisati još danas (četvtak) u periodu od 14.-16 časova. Izjave saučešća se mogu poslati na mejl gk-stutgart@t-online.de ili poštom na adresu konzulata Taubenstr. 4 70199 Stuttgart.

Generalni konzulat RS u Cirihu prima izjave saučešće elektronskim putem na mejl  info@konzulat.ch ili poštom na adresu: Generalni konzulat Republike Srbije, Alfred Escher Strasse 4, 8002 Zürich.

U Ambasadi Republike Srbije u Parizu upisivanje u knjigu žalosti se može obaviti elektronskim putem na mejl adresu Ambasade sec.paris@mfa.rs ili poštom Ambassade de la République de Serbie, 5, rue Léonard de Vinci, 75116 Paris