Početna Događanja U kantonu Tićino u Švajcarskoj u našoj crkvi uvedeni dodatni termini zbog...

U kantonu Tićino u Švajcarskoj u našoj crkvi uvedeni dodatni termini zbog ograničenog broja vernika na službama

Predsednik crkvenog odbora Srpske pravoslavne crkve u kantonu Tićino u Švajcarskoj Milenko Spasojević kao i nadležni paroh Marko Knežević podsetili su svoje vernike na nove restriktivne mere ovoga kantona, uvedene krajem oktobra. Od tada u hramovima na službama ne sme da bude više od trideset osoba. „Zbog velikog broja praznika koji nam dolaze kao i početka Božićnog posta, rešili smo da uvedemo dodatni broj službi da bi svi, koji žele, mogli da uzmu učešća u molitvenom životu naše verske zajednice.

Od kraja novembra pa do kraja godine svake subote imaćemo svetu liturgiju u hramu sv. Jovana u Belinconi sa početkom u 9.30. Svake nedelje u kojoj je predviđena služba u Belinconi služićemo službe u dva termina: prva sveta liturgija biće služena od 8 časova i druga Izobraziteljna od 9.30. U one nedelje kada je predviđena služba u Luganu služiće se samo jedna služba“, istakli su u pismu.

Zbog početka Božićnog posta određena su i dva termina kada će biti sveta tajna ispovesti – u subotu ujutru 28. novembra po završetku liturgije od 10.30 do 11.30 i u subotu 26. decembra posle molitve sv. Nektariju od 18.30 do 19.30.

Svi koji slave mogu doneti slavske darove – kolač, žito i vino na osvećene pre početka službe ili po samom završetku službe u dane u koje je predviđena liturgija ili večernja služba po rasporedu.

„Pratićemo razvoj situacije i u skladu sa tim doneti i odgovorarajući raspored službi za januar nastupajuće godine. O svim novim informacijama i mogućim izmenama rasporeda službi bićete redovno obaveštavani putem naših grupa na aplikacijama Viber, WhatsUp, našoj Fejsbuk stranici kao i na sajtu naše Crkvene opštine Tićino.

U svakom trenutku, za bilo kakvu dodatnu informaciju možete pozvati nadležnog sveštenika o. Marka Kneževića na broj telefona +41 76 4799789“ poručili su paroh Knežević i predsednik crkvenog odbora Spasojević uz veliku nadu da će se trenutna situacija što pre poboljšati i da će se u „dobrom zdravlju opet okupiti u hramovima na zajedničkim molitvama“.