Početna Kultura Onlajn pozorišne predstave za decu nudi i Pozorište za decu Kragujevac

Onlajn pozorišne predstave za decu nudi i Pozorište za decu Kragujevac

Repertoar za decembar
Foto: Pozorište za decu Kragujevac

Pozorište za decu Kragujevac i u decembru prikazuje onlajn predstave, na svom Jutjub kanalu (PozorištezadecuKragujevac). „Radoznalo slonče“ i „Pepeljugu“ ljubitelji pozorišta su mogli već da pogledaju a narednih dana biće prikazane predstave „Princeza na zrnu graška“ (16.12. u 18 časova), „Hilperik“ (subota 19.12. u 12 sati) „Crvenkapa i zbunjeni vuk“ (sreda 23.12. u 18 časova), „Vanja“ subota 26.12 u 12 časova. Prikazaće se i dve novogodišnje predstave „Čarobna noć“ u sredu 30.12. u 18 časova i dan kasnije u četvrtak u 18. časova.

Predstava ,,Vanja“ govori o idejama, o tome kako se odrasli i deca osećaju kada dobiju ideju, kako treba postupati, šta se s njom raditi i čemu ona služi.

„Šta radiš kad imaš ideju, posebno ako je tvoja ideja neobična, čak pomalo i luckasta? Da li treba da je sakriješ, napustiš ili pobegneš od nje? Šta ako se bojiš da će joj se drugi smejati?“, stoji u opisu predstave, koja ima za cilj da pomogne deci da prepoznaju svoje ideje, kako da se odnose prema njima i kako da ih pretvore u stvarnost, uz razvijanje samopouzdanja.

Sve oko nas jednom je bila nečija ideja. Ponekad se naizgled bezazlene misli mogu pretvoriti u nešto veliko, sjajno, hrabro i pametno, ma koliko se na početku to činilo nemoguće.

Urađena je po motivima Kobija Jamade. Dramatizacija: Irina Subakov, Mirjana Rastović i Emilija Mrdaković.

Reditelj: Emilija Mrdaković

Total dizajn: Edna Mačković

Muzika: Miodrag Mladenović

Izrada lutaka: Atelje Mini bees

Izrada scenografije i rekvizita: Stana Karac i Alina Linjkova- Veljković

Krojački radovi: Jasmina Kostić

Igraju:

Nevena Brzaković- Vanja, Ideja

Miloš Milovanović-  Van Van, Mogućnost, Problem

Predstava Vanja
Foto: Pozorište za decu Kragujevac