Početna Najave Besplatni kursevi u vreme pandemije tokom boravka u kući

Besplatni kursevi u vreme pandemije tokom boravka u kući

Organizacija Srpskih studenata u inostranstvu – ogranak u Beču na svojoj internet stranici ponudila je svojim članovima ali i ostalima interesantne linkove koji se besplatno mogu koristiti do kraja godine a neki i malo duže.  „Kako se i na samom kraju ove godine suočavamo sa ograničenjem kretanja, druženja, obrazovanja, u potrazi smo za novim hobijima i interesovanjima. Neki su već prvi „lockdown”  iskoristili vrlo produktivno, te su samim tim i upoznati sa dostupnim aktivnostima, a za one koji to još uvek nisu uradili, a žele da u potpunosti iskoriste benefite trenutne situacije, sledi nekoliko predloga“, stoji na stranici OSSI – ogranka u Beču, uz želju da korisnici sajta dobro podnose trenutnu situaciju i da ostanu zdravi.

A evo i koje su onlajn kurseve ponudili:

Popularna organizacija Corusera produžila je trajanje besplatnih kurseva do 31. decembra 2020. godine. U ponudi je 115 kurseva na najprestižnijim univerzitetima, koje možete da pohađate besplatno i uz to dobijete sertifikat, a čija je redovna cena preko 50 dolara. Pored Corusera-e, možete pronaći i druge organizacije koje nude sličan sadržaj, npr. EdX, FutureLearn, oncampus i drugi.

Trening u kućnim uslovima:

Teretane su zatvorene, a vremenske prilike nisu pogodne sa treninge na otvorenom. Međutim, to ne sme da nas spreči u bavljenju fizičkim aktivnostima. Kako se trenutno praktikuje učenje na daljinu i rad od kuće, te se dobar deo dana provede u sedećem položaju, kod nekih ljudi dolazi do čestih bolova u leđima. Jedan od načina da se bolovi ublaže ili u potpunosti uklone je praktikovanje joge, koja je svima pristupačna. Mnogi sportski treneri nude besplatne onlajn treninge, prilagođene kućnim uslovima. Većina je dostupna na platformi YouTube.

Učenje novog stranog jezika:

Još jedan vrlo zanimljiv način da iskoristite slobodno vreme. Svakako najpopularnija aplikacija za učenje stranih jezika je Duolingo. Ukoliko dobro vladate engleskim jezikom, imaćete pristup velikom broju različitih jezika, od kojih su dostupni čak i valirijski (iz popularne serije Igre prestola) ili klingonski (Zvezdane staze). Uz Duolingo u ponudi je i besplatna aplikacija Busuu koja funkcioniše po sličnom principu.