Početna Vesti Prikupljanje pomoći za stradale u zemljotresu u Hrvatskoj

Prikupljanje pomoći za stradale u zemljotresu u Hrvatskoj

Mnogi srpski klubovi i udruženja samoorganizovali su se da pomognu svoj narod u zemljotresu, koji je pogodio Hrvatsku. Kao što je poznato mnogi su ostali bez svojih domova, a do temelja je između ostalog srušena i srpska crkva Vaznesenja Gospodnjeg, u Majskim Poljanama na Baniji, koja je ove godine obeležila dva veka postojanja.

Episkop gornjokarlovački Gerasim je izjavio, da je na području ove eparhije, nakon serije zemljotresa, oštećen veliki broj pravoslavnih crkava i parohijskih domova, te da su porušene brojne kuće Srba i da je stanje prilično teško.

Predsednik srpskog kluba Nova generacija iz Šorndorfa u Nemačkoj Dragan Đorđević pozvao je predstavnike svoga naroda iz okoline da u skladu sa svojim mogućnostima donacijama pomognu ljude u ovoj oblasti.

„Svi koji žele i mogu da doniraju određene stvari u vidu lične higijene, pijaće vode, jastuka, jorgana, dečje i garderobe za odrasle, hrane i sličnim stvarima to mogu učiniti, tj sva prikupljena sredstva doneti u klupske prostorije SKK Nova Generacija na adresi Wiesenstrasse64, 73614 Schorndorf“, poručio je Đorđević.

Planiran je transport pod pokroviteljstvom Crvenog krsta i to za dva dana. „Hvala svima unapred na ukazanoj ljudskosti“, poručio je Đorđević i dodao da dodatna obaveštenja se mogu dobiti putem broja +49 1713868661