Početna Škola Svetosavska priredba učenika Nataše Price u švajcarskom kantonu Bern

Svetosavska priredba učenika Nataše Price u švajcarskom kantonu Bern

Deo učenika sa nastavnicom Pricom i učteljicom veronauke Marković
Foto: arhiva N. Prica

Učenici Srpske dopunske škole u Švajcarskoj iz gradova Bila, Cuhvila i Burgdorfa proslavili su, minulog vikenda svoj slavu Svetog Savu u Belpu. Đaci kantona Bern čitali su priče o srpskim srednjovekovnim vladarima kada su bili deca, iz „Knjige za Marka“ Svetlane Velmar-Janković.

Nakon dečije liturgije, koju je bogoslužio otac Stanko, učenici iz Bila i Cuhvila recitovali su i pevali pesmice posvećene Svetom Savi. Decu su pripremile nastavnica Nataša Prica i učiteljica veronauke Agena Marković. Ovom priredbom učiteljica Nataša Prica je završila njen rad u Srpskoj školi.

„Srpska škola u Švajcarskoj ovom prilikom se zahvaljuje učiteljici Nataši Prici, diplomiranoj helenistkinji, lingvistkinji i doktorantkinji Univerziteta u Ženevi na polju sociolingvistike. Njenim angažmanom naša škola bila je bogatija za izuzetnog stručnjaka, inspirativnu saradnicu i omiljenu, kreativnu nastavnicu. Želimo joj svako dobro u daljem radu“, istakli su nastavnici na Fejsbuk stranici Srpske škole u Švajcarskoj uz konstataciju da im je mnogo žao što je završila svoje angažovanje u srpskoj školi.