Početna Najave U subotu se održava Svetosavski bal „Pariz u Beogradu“

U subotu se održava Svetosavski bal „Pariz u Beogradu“

Svečani Svetosavski bal „Pariz u Beogradu“ u organizaciji Saveza Srba Francuske, Mondo Kulta, udruženja Koreni i Kluba ljubitelja istorijskog plesa Beograd održaće se u subotu 6. februara u Luks hotelu Slavija (Svetog Save 1-9 na Vračaru) od 17-20 časova. „Do sada je Savez Srba Francuske organizovao šesnaest balova na brodu koji plovi Senom u okviru manifestacije Dani Svetosavlja u Parizu“ izjavio je profesor Petar Gojković, čuveni klarinista i predsednik za kulturu Saveza Srba Francuske.

„Redovno smo imali svečanu Svetosavsku akademiju sa učenicima svih dopunskih škola, kojih ima sada na teritoriji Pariza na sedam lokacija. Zbog Kovida 19 ove godine dani nisu održani ali je želja za ostvarenjem ostala da Pariz Beogradu  pokloni ovakvu svečanu priliku. Zato smo ga naslovili kao Svetosavski bal – Pariz u Beogradu. Program je internacionalni kao i do sada tako da počinjemo sa Svetosavskom himnom, Bojarkom i Kolom kraljice Drage u izvođenju kluba ljubitelja istorijskog plesa pod rukovodstvom Milivoja Pavlovića i balskog orkestra prof. Petra Gojkovića. Nastavljamo sa srpskim i francuskim valcerima koje izvode solisti,  prof Petar Gojković i Loran Prokopić. Posebno mesto u programu pripada pesnicima iz dijaspore i matice a sve to melodijski oblikuju solisti grupe Svilen konac“, dodao je Gojković.

Prisutna publika će plesati uz sve predostrožnosti koje se predviđaju i uživati do kraja večeri u francuskim i srpskim šansonama. „Vođenje programa povereno je glumici Jasmini Stoiljković a zdravice vajaru naratoru Milutinu Rankoviću. Uz bogatu trpezu hotela, piće se najbolja srpska vina i uživati u prelepom pogledu na muzičku fontanu, Nemanjinu ulicu i hram Svetoga Save. Broj mesta je ograničen kao i vreme održavanja koje je ovom prilikom od 17 – 20 časova“, istakao je prof. Petar Gojković.

Predstavnici rasejanja koji se u ovom trenutku nalaze u Srbiji imaju divnu priliku da uživaju Svečanoj sali Luks hotela Slavila na sedmom spratu. Kompletan meni sa programom je 2000 dinara, a rezervacija zbog ograničenog broja mesta obavezna. Rezervacije i informacije na brojeve telefona +381 69 222 0395 i +381 64 144 7279.