Početna Kultura Književno veče posvećeno Mihajlu Pupinu u organizaciji Srpskog akademskog udruženja Švajcarske

Književno veče posvećeno Mihajlu Pupinu u organizaciji Srpskog akademskog udruženja Švajcarske

Članovi Srpsko akademskog udruženja u Švajcarskoj
Foto: arhiva Srpsko akademskog udruženja u Švajcarskoj

Članovi Srpsko akademskog udruženja u Švajcarskoj organizuju treće po redu književno veče, u nedelju, 21. marta 2021. u 18 časova. „Tema večeri će biti knjiga „Sa pašnjaka do naučenjaka“ Mihajla Pupina, za koju je naš naučnik dobio Pulicerovu nagradu. Sastanak je, kao i do sada, otvoren za sve“, istakli su članovi Srpsko akademskog udruženja u Švajcarskoj. 

Oni su pozvali zainteresovane da im pošalju citate ili pasuse knjige koji su im se posebno dopali ili na njih ostavili utisak. „Na sastanku ćemo, pored priče o piscu i o knjizi, popričati i o tim utiscima i citatima. Na dosadašnjim sastancima su ti lični utisci uvek inspirisali živu raspravu i zanimljive večeri“, naglasili su članovi akademskog udruženja u Švajcarskoj i pozvali sve da im pišu na mejl adresu literaturkreis@serbischeakademiker.ch kao i da im pošalju svoje odlomke. Na istu adresu je i prijava za književno veče, nakon čega će uslediti poziv preko „zum“ aplikacije.

Svakog drugog meseca članovi ovog udruženja su počeli da organizuju onlajn književne večeri koje imaju za cilj da kroz druženje vrati jezik i književnost u naše živote.