Početna Moja Priča Leontina Stević, talentovana, mila i motivisana učenica Srpske škole u Parizu

Leontina Stević, talentovana, mila i motivisana učenica Srpske škole u Parizu

Leontina Stević učenica je šestog razreda osnovne škole kao i srpske dopunske škole u Parizu. „Vrlo je talentovana učenica, mila, motivisana, rado učestvuje na likovnim i literarnim konkursima”, rekla je za Leontinu Blaženka Trivunčić, koordinator srpske dopunske škole za Francusku, Italiju i Sloveniju.

Leontina je đak profesorke Trivunčić, kod koje pohađa nastavu u Kulturnom centru Srbije u Parizu. „Za mene je zadovoljstvo raditi sa takvom decom. Takođe, njene drugarice iz iste grupe u Centru su veoma posvećene, vole da dolaze na časove, učestvuju u svim aktivnostima i konkursima. Podstiču me da tragam za svim vidovima gde one mogu pokazati svoj rad, talenat i ljubav ka otadžbini“, naglasila je koordinatorka Trivunčić.

Treće mesto na konkursu Sveti Sava, princ i prosvetitelj Narodne biblioteke Stefan Prvovenčani u Kraljevu 2021.
Foto: B. Trivunčić

Dobitnik je mnogih nagrada u prošloj i ovoj godini. Bila je nagrađena na konkursu Dani ćirilice za literarni rad i došla je tokom leta u Bavanište po nagradu; Čitalići Slovca 2020 (Društvena igra Putovanje književnog junaka; delo Mjesec i njegova baka, B. Ćopića, Pismo na srpskom jeziku pisanom ćirilicom Centra za Srbe u rasejanju Sveti Sava, a poslednja nagrada joj je stigla pre par dana kada je osvojila treće mesto na konkursu Sveti Sava, princ i prosvetitelj Narodne biblioteke Stefan Prvovenčani u Kraljevu.

Sa drugarima na času srpskog jezika u Kulturnom centru u Parizu
Foto: B. Trivunčić
Pismo na srpskom jeziku pisanom ćirilicom Centra za Srbe u rasejanju Sveti Sava
Foto: B. Trivunčić