Početna Najave Večeras je onlajn Konferencija „Teslin narod“

Večeras je onlajn Konferencija „Teslin narod“

Foto: arhiva stranice Teslin narod

Večeras u 18 časova po evropskom vremenu se odražva prva onjaln Konferencija „Teslin narond“, gde će kao što smo već najavili biti prikazano,  istraživanje stavova naših sunarodnika u Srbiji i zemljama regiona, kao i širom naše dijaspore, po pitanju saradnje matice i dijaspore, srpskog nacionalnog interesa i onoga što je potrebno da se saradnja svih Srba sveta unapredi.

„Svake godine, tradicionalno još od 2013. godine, Teslina naučna fondacija održava Konferenciju na temu saradnje matice i dijaspore i u Srbiji i u Americi. S obzirom na aktuelnu epidemiološku situaciju, našu tradiciju održavanja Konferencije na ovu temu koja je inače bila predviđena za januar 2021. u Americi, a u aprilu u Beogradu, pomeramo za februar ove godine i to  onlajn, putem Zum platforme, u skladu sa opštim merama bezbednosti. Deo našeg istraživanja na temu – Kako poboljšati saradnju matice i dijaspore je urađen i sada želimo najbolje predloge koje smo prikupili putem vaših odgovora kroz ankete „Matica i dijaspora na istim zadatku“, da otvorimo za diskusiju“, istakao je predsednik Tesline naučne fondacije Nikola Lončar.

Tim sastavljen od sociologa, psihologa i stručnjaka za komunikaciju predložio je i obradio deo pitanja na koja su ispitanici dali svoje odgovore i predloge na temu očuvanja srpskog nacionalnog interesa širom sveta i saradnje matice i dijaspore.

Krajni cilj projekta je po rečima Nikole Lončara „stvaranje platforme za predlog Nacionalnog programa svih Srba sveta kako bismo pokušali da napravimo što bolju saradnju matice i dijaspore, a samim tim pomogli našoj matici na najbolji način“.