Početna Događanja Nove akcije predstavnika HO Nemanjići Tićino iz Švajcarske

Nove akcije predstavnika HO Nemanjići Tićino iz Švajcarske

Da su neumorni članovi humanitarne organizacije Nemanjići iz švajcarskog kantona Tićino u svom humanitarnom radu govori podatak da su za manje od dve nedelje pomogli predstavnike tri porodice – dve u Srbiji u jednu u Republici Srpskoj
Pomoć je stigla do porodice Bartok u Vršcu

Pomoć porodici Bartok, Vršac Srbija

Samohrana majka Sanja Bartok iz sela Gudurica nadomak Vršca u Srbiji je prava heroina. Odgaja sedmoro sedmero maloletne dece od kojih najstarija ćerka živi sa bakom i dekom (roditeljima pokojnog muža) a ostalih šestoro žive sa njom: Milena 2009., Đorđe 2010., Branislava 2011., David 2014., Vuk 2015. i nedavno rođena beba. „Pre par godina naša organizacija im je kupila kući sa imanjem koju smo platili 5950.- franaka. Obećali smo im da ih nećemo ostaviti i da ćemo ih ponovo posetiti što smo ovom posetom ispunili“, istakli su iz humanitarne organizacije Nemanjići. Ovoga puta porodici Bartok plaćen je dug za struju i priključak. Struja je bila isključena zbog nagomilanog duga i nemogućnosti plaćanja. Vrednost uručene pomoći je  500 franaka. „Sanja i deca su zahvalni i šalju velike pozdrave svim našim donatorima i članovima“, naglasili su članovi udruženja Nemanjići.

Pomoć za Biljanu Vasić, Branjevo Republika Srpska

Biljana Vasić Marić je majka dvoje dece, koja živi u Branjevu u opštini Zvornik. Teško je bolesna i potrebno joj je 20.000 evra za lečenje u Grčkoj. Nemanjići su uplatili 300 franaka i javljaju da je novac sakupljen i da Biljana uskoro kreće za Grčku. „Dragi ljudi velikog srca želim da se zahvalim svima vama koji ste učestvovali u humanitarnoj akciji i pomogli da dođem do potrebnog novca. Ja i moja porodica od sveg srca se zahvaljujemo: mojoj familiji, kumovima, komišijama, svim prijateljima, ali i ljudima koje ne poznajem. Hvala našoj školi, buticima, frizerski salonu, marketima i firmama. Nepostoje reči kojima bih mogla da izrazim zahvalnost. Dužna sam da vas obavestim o mom daljem lečenju, nekom slikom ili porukom. Hvala vam od srca od mene i moje porodice” uputila je Biljana pismo i članovima humanitarne organizacije Tićino. „Želimo Biljani uspešno lečenje i brz oporavak”, poručili su iz humanitarci iz Tićina.

Pomoć za lečenje Biljane Vasić
Foto: ahriva HO Nemanjići Tićino

Pomoć porodici Smiljanić, Pančevo Srbija

Aktivisti humanitarne organizacije Nemanjići Tićino posetili su i pomogli porodicu Sanje Smiljanić samohrane majke četvoro dece: Jovane, Isidore, Teodore i Ivone.

„Sanja ne poseduje ličnu imovinu, žrtva je porodičnog nasilja, bivši muž ne plaća alimentaciju”. Žive u Pančevu, trenutno najveći problem pronalazak adekvatnog i povoljnog smeštaja.  „Plaćaju skupo kiriju za stan, niko neće da im prijavi prebivalište. Posle razgovora sa Sanjom odlučili smo da im pomognemo kupovinom hrane i namernica u vrednosti 280. Franaka. Prvom prilikom posetićemo ponovo porodicu i u skladu sa našim mogućnostima ponovo pomoći. Prenosimo pozdrave i zahvalnost porodice Smiljanić“, dodali su članovi humanitarne organizacije Nemanjići Tićino.

Humanitarna organizacija Nemanjići Tićino iz Švajcarske od 2009. neumorno pomaže svoj narod na području Srbije, Republike Srpske, Crne Gore, Hrvatske… Oko 700 višečlanih porodica u kojima dominiraju deca su do sada primili pomoć od predstavnika ovog udruženja. Svakog meseca više porodica bude obradovano u vidu hrane, novca, materijalnih neophodnih stvari, bele tehnike, higijenskih sredstava…. Najviše se pomože deci. „Loša ekonomska situacija u zemljama u kojima žive utiče da ono malo porodica sa puno dece jedva uspeva da ih prehrani. Država i društvo obično zatvaraju oči pred njihovim egzistencijalnim problemima ili čak štaviše, ismejavaju ih. U želji da osiguramo bolji život i bolju budućnost za našu decu, ne možemo zatvoriti oči nad bosom i gladnom decom naše braće. Nadajući se u Božju pomoć, odvajajući od našeg viška, želimo da pokušamo da pomognemo da i njihova deca približno žive kao naša. Život im na žalost ne možemo promeniti ali zajedno možemo pokušati da im ga ulepšamo“ istakli su u HO Nemanjići Tićino.