Početna Događanja Članovi HO Nemanjići Tićino obeležili svoj slavu – Bojići ovogodišnji domaćini

Članovi HO Nemanjići Tićino obeležili svoj slavu – Bojići ovogodišnji domaćini

Obeležavanje slave članova HO Nemanjići iz Tićina
Foto: arhiva Nemanjići Tićino

Članovi humanitarne organizacije Nemanjići Tićino iz Švajcarske proslavili su juče slavu svoga udruženja Svetog Simeona Mirotočivog.  Slava je ove godine obeležena skromno zbog pandemije koronavirusa. Aktivisti su se okupili u hramu posvećenom Svetom Jovanu. „Kao što i dolikuje pravoslavnim Srbima okupili smo se u našoj svetoj crkvi. Gospodu smo se pomolili i slavski kolač slomili. Zbog mera koje važe u Švajcarskoj i našem kantonu Tićino nismo mogli da organizujemo ručak ni ti da zovemo goste. Nadamo se da će sva ova iskušenja brzo proći i da ćemo uskoro kao pravi srpski domaćini moći da ugostimo naše prijatelje i donatore“, istakli su članovi ove humanitarne organizacije.

Slavska obeležja je osveštao i slavski kolač prerezao svestenik Marko Knežević. Članovi humanitarne organizacije Nemanjići od srca su se zahvalili ovogodišnjim kumovima Milici i Milu Bojić. „Nadamo se da ćemo  u narednoj godini, uz pomoć i blagoslov svetiteljev i naš mali trud,  biti još vredniji i uspešniji“, dodali su.

Slavki kolač prerezao i slavska obeležja osveštao otac Marko Knežević a u hramu se okupio najuži broj članova da proslavi svoju slavu Sv. Simeona Mirotočivog
Foto: arhiva Nemanjići Tićino