Početna Događanja Na Nacionalni dan knjige – dogovoreno da se otvori dečija biblioteka SDŠ...

Na Nacionalni dan knjige – dogovoreno da se otvori dečija biblioteka SDŠ u Ljubljani

Lepa vest stigla je iz Slovenije da je dogovoreno da se u sastavu Srpskog kulturnog centra u Ljubljani – pri njihovoj biblioteci koji nosi ime Mihajlo Pupin otvori izdvojeno odeljenje Dečje biblioteke Srpske dopunske škole u Sloveniji.

„Nakon što je Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije poklonilo vredne knjige dopunskoj nastavi na srpskom jeziku u Sloveniji, uz izuzetno razumevanje i podršku Marka Sladojevića, predstavnika Srpskog kulturnog centra u Ljubljani – Biblioteke Mihajlo Pupin, dogovoreno je da se otvori izdvojeno odeljenje Dečje biblioteke Srpske dopunske škole u Sloveniji. Biblioteka Mihajlo Pupin sa blizu 20000 naslova uskoro će biti smeštena u nove atraktivne prostorije u Ljubljani, koje su gradske vlasti ustupile Centru“, navodi se na stranici Srpske škole u Sloveniji.

Spasojević, Milosavljević i Aleksić
će formirati fond Dečje biblioteke
Foto: arhiva Srpska škola FIS

Formiranje fonda Dečje biblioteke vodiće predsednik Aktiva nastavnika Danilo Spasojević, koji je u susretu sa Mišom Milosavljevićem, direktorom Narodne biblioteke Stefan Prvovenčani u Kraljevu i Dejanom Aleksićem, pesnikom i urednikom renomiranog časopisa Povelja,  obezbedio novu donaciju knjiga, poklon kraljevačke biblioteke, u znak uspostavljanja veza i realizacije budućih kulturnih događaja. „Kao veliki prijatelj kulture, poznati pesnik je ponudio je da učestvuje u kulturnim manifestacijama i da bude gost školama u kojima se uči srpski jezik. Svojim pesničkim umećem predstaviće učenicima lepotu i bogatstvo srpskog jezika“, naglašeno je na FB stranici srpske škole uz komentar da se nadaju da će se ostvariti planovi „na korist i zadovoljstvo naših učenika i cele srpske zajednice“.

Matija Miloš i Dora Leticija Stojanović sa udžbenicima, radnim sveskama za srpsku školu
Foto: arhiva Srpska škola FIS