Početna Moja Priča Osmogodišnja Milica Mici Mitić iz San Bonifaća u Italiji rado crta, peva...

Osmogodišnja Milica Mici Mitić iz San Bonifaća u Italiji rado crta, peva i pleše

Milica Mici Mitić ima osam godina i živi sa mladim bratom i roditeljima u mestu San Bonifaćo u Italiji. Veoma je živahno dete i kako je ispričala njena mama Marija za razliku od dece njenog uzrasta igračke je ne interesuju toliko „koliko skakanje, trčanje, prevrtanje po kući, po parku (kad je lepo vreme)“. Voli da sluša muziku i da igra uz nju, da skače i peva. „Jako voli da crta i kroz te crteže iskazuje svoja osećanja. Kada je u kući oko nje su uvek papiri i bojice. Crta za sebe, za drugarice, za nas. Stalno crta i meni i svom tati i piše da nas voli“, dodala je mama Marija. Sa mlađim bratom Markom se odlično slaže.

U Srpsku dopunsku školu je pošla u ove školske godine (u septembru). Nastavu joj drži nastavnica Dragica Dodenović. Kaže da mnogo voli srpsku školu, jeste joj sve još novo, s obzirom i na nastavu na daljinu. Želi da nauči srpski, da ga lepo priča i da piše pisma ćiriličnim pismom kako bi mogla sa svojoj bakom u Srbiji i da bolje razgovara i da joj piše pisma. Ima još samo jednu baku u Srbiji i rado voli da ode kod nje. I mama i tata su joj rodom iz Lebana kod Leskovca, iako je mama rođena u Ljubljani i živela u glavnom gradu Slovenije do početka rata na prostoru bivše Jugoslavije.

Na časovima srpskog jezika počela da učestvuje i u vannastavnim aktivnostima, pa je na prvom likovnom konkursu, Sveti Sava princ i prosvetitelj Narodne biblioteke Stefan Prvovenčani u Kraljevu osvojila treće mesto. „Prvo je bila veoma iznenađena a potom i vrlo srećna kada je čula da je osvojila treće mesto“.

Da ćemo je i na drugim likovnim konkursima videti jasno je, koliko voli da crta a ako nastavi ovim tempom sasvim je moguće da ćemo za koju godinu imati priliku da uživamo i u njenim izložbama.