Nagrađeni đaci srpske škole Nikola Tesla na Nijagari


Nagrađena i pohvaljena Minja Jurić
Foto: Srpska škola Nikola Tesla

Srpska škola Nikola Tesla sa Nijagare u Kanadi ponosna je na svoje đake, koja sa radošću uče srpski jezik, kulturu i tradiciju naroda iz koga potiču i koja se i pored niza aktivnosti koja imaju u srpskoj školi odazivaju između ostalog da učestvuju na raznim velikim i manjim manifestacijama, na likovnim i literarnim konkursima… Uprava škole je za vikend objavila fotografije učenika sa  pristiglim nagradama iz daleke Srbije, koja su na literarnom i likovnom konkursu „Svetom Savi s ljubavlju” u organizaciji osnovne škole Nikola Tesla iz Beograda osvojila nagrade i dobila zahvalnice.

„U vremenu kada se odrastanje dece po mnogo čemu dovodi u pitanje, a posebno kada je reč o deci koja su rođena i žive daleko od Srbije, velika je stvar omogućiti im dodir, saznanje i vezu sa duhom, kulturom, jezikom i istorijom zemlje njihovog porekla. Pre svega, cilj naše škole je da se u njoj učenici osećaju kao kod kuće, među svojima, da zajedno rastu i otkrivaju svet iz jedne drugačije perspektive.

Prvo mesto podelili Boris i Dragan Majić
Foto: Srpska škola Nikola Tesla

Kroz nastavu u srpskoj školi, razne projekte, radionice i saradnju sa drugim školama, uspevamo da im još više približimo i dočaramo zemlju o kojoj, uglavnom, znaju samo iz maminih i tatinih priča”, istaknuto je u srpskoj školi Nikola Tesla na Nijagari u Kanadi.

Sa ponosom su istaknuta imena učenika Alekse Zubića, Natalije Cetine, Minje Jurić i Borisa i Dragana Majića, koji su osvojili nagrade i pohvale na literarnom i likovnom konkursu „Svetom Savi s ljubavlju”. Takođe velika zahvalnosti upućena je i bibliotekarki Aleksandri Drakulić, na prelepoj saradnji i bliskom odnosu koji je izgrađen između srpske škole na Nijagari i osnovne škole u Beogradu, koje na dva različita kontinenta nose ime čuvenog naučnika Nikole Tesle. „Takođe, veliko hvala i direktoru Stanislavu Stevuljeviću i celom kolektivu Tesle iz Beograda”, istakli su predstavnici srpske škole Nikola Tesla na Nijagari.

Treće mesto za Nataliju Cetinu
Foto: Srpska škola Nikola Tesla
Aleksa Zubić je pohvaljen na konkursu
Foto: Srpska škola Nikola Tesla