Početna Događanja Sednica ES i EUO Eparhije austrijsko – švajcarske

Sednica ES i EUO Eparhije austrijsko – švajcarske

Foto: arhiva FB vladike Andreja

U subotu (17. aprila 2021. godine), održana je redovna sednica Eparhijskog saveta i Eparhije austrijsko-švajcarske virtuelno, zbog nemogućnosti dolaska članova u Beč, usled pandemije korona virusa.

Njegovo Preosveštenstvo episkop austrijsko – švajcarski Andrej se na početku zasedanja molitveno setio blaženopočivšeg patrijarha srpskog Irineja, kao i ostalih preminulih arhijereja Srpske pravoslavne crkve. U uvodnoj vladika Andrej se nakon pozdrava zahvalio svima na učešću i izdvojenom vremenu koje su svi članovi najvišeg tela Eparhije odvojili kako bi se održala sednica.

U nastavku zasedanja, sekretar Filip Milunović pročitao je pozdravni telegram njegovoj svetosti novoizabranom patrijarhu srpskom g. Porfiriju, a potom je Episkop obavestio prisutne o svojim delatnostima tokom prethodne godine. „U nastavku je usvojen izveštaj o radu Eparhijskog upravnog odbora za 2020. godinu. Pročitane su i usvojene Prezidijalne odluke episkopa. Svi aspekti duhovnog i materijalnog delovanja u Eparhiji austrijsko – švajcarskoj razmotreni su tokom višečasovne konstruktivne sednice, u kojoj su svi članovi učestvovali vrlo aktivno. Sednica se odvijala dalje po tačkama dnevnog reda. Potom su se svi učesnici zahvalili svom Episkopu, blagodareći Gospodu za uspešno zasedanje i plodonosni rad”, istakao je jerej Filip Milunović.