Početna Škola Pristiglo 250 radova na temu „Najlepše uskršnje jaje“

Pristiglo 250 radova na temu „Najlepše uskršnje jaje“

250 radova na temu „Najlepše uskršnje jaje“ pristiglo je od učenika Srpske dopunske škole iz Francuske, Italije, Nemačke i Slovenije na konkursu, koje je organizovali Nastavničko veče Srpske dopunske škole u Sloveniji. Sve fotografije (koje su ispunjavale propisane uslove) postavljene su na Fejsbuk stranici i do 30. aprila u ponoć je moguće glasati. Pobednik će biti rad koji skupi najviše lajkova. Prva tri rada biće nagrađena knjigama, a svi učesnici će dobiti pohvalnice.

„Uskrs je svetao praznik koji simboliše regeneraciju duha i prirode što donosi radost i duševni mir. Konkurs  „Najlepše uskršnje jaje“ lepotom objavljenih radova pojačava tu radost pokazujući nam da običaji predaka nisu zaboravljeni. Zahvaljujemo se svim učenicima srpske dopunske škole na prelepim rodovima koje su poslali i njihovim roditeljima na podršci i trudu da ti radovi stignu na konkurs“, poručili su organizatori. Oni se takođe zahvaljuju i nastavnicima srpske dopunske škole iz Francuske, Italije, Nemačke i Slovenije bez čijeg zalaganja ovaj konkurs ne bi bio toliko bogat. „Pokazali smo da, gde god da smo u svetu, dobra ideja može da nas ujedini jer nas povezuje ljubav prema profesiji i deci sa kojom radimo“.
Posebna zahvalnost upućena je koordinatorki Srpske dopunske škole za Francusku, Italiju i Sloveniju, Blaženki Trivunčić, „koja je prepoznala ideju o konkursu kao plodnu za ciljeve srpske dopunske škole i sama se zalagala na uštrb svog slobodnog vremena da se ova ideja ostvari. Neprocenjiva je i podrška  koordinatorki Biljane Bukinac i Tatjane Popović koje su nam pomogle da realizujemo ovaj konkurs. Zahvaljujemo se i MPNTR Srbije koje je odobrilo konkurs i pružilo nam smernice u našem radu“, naglasili su organizatori, dodavši da „rad svakog deteta jeste dragocen, ipak, čiji će radovi skupljati najviše lajkova saznaćemo  30. aprila 2021. u ponoć. Svi učesnici će dobiti pohvalnicu za učešće na konkursu“.

 Administratori grupe „Uskršnji konkurs“ Jelena Stefanović, Svetlana Todorović, Nevena Stupar, Maja A. Šeguljev, Draga David. Draga David je idejni tvorac i inicijator konkursa.