Početna Moja Priča Metaja Obradović iz Ludvigsburga osvojio drugo mesto na konkursu „Najlepše uskršnje jaje“

Metaja Obradović iz Ludvigsburga osvojio drugo mesto na konkursu „Najlepše uskršnje jaje“

Mateja Obradović, učenik šestog razreda Srpske dopunske škole iz Ludvigsburga u nemačkoj pokrajini Baden-Virtemberg, koji je osvojio drugo mesto na međunarodnom konkursu „Najlepše uskršnje jaje“ podelio je svoju radost nagrade sa svojom učiteljicom Valentinom Damjanović: „Veoma sam srećan i zadovoljan! Nisam očekivao pobedu, ali sam se ipak nadao i moja želja se ispunila. Volim srpsku školu i sve što na časovima učimo“.

Svoju sreću nije mogla da sakrije ni mama našeg pobednika, Dragana Obradović: „Izuzetno me raduje uspeh mog Mateje, jer on mnogo voli srpsku školu, a posebno svoju učiteljicu. Volim što pored nje Mateja voli školu, to je i njena pobeda. Verujem da će ovaj uspeh biti još veći podstrek da nastavi i dalje da uči srpski jezik i učestvuje u svim aktivnostima škole.“

O utiscima nakon saznanja za Matejin uspeh, njegova učiteljica Valentina Damjanović je rekla : „Matej je veoma vredan i  kulturan dečak. Drago mi  je da je prepoznata njegova kreativnost i da je njegov trud nagrađen i proglašen jednim od najboljih. Kroz svoj dugogodišnji rad u Srbiji, sa svojim učenicima ostvarila sam veliki broj uspeha na različitim takmičenjima, ali, iskreno rečeno, ovaj mi  je posebno drag. Ali, sa druge strane, motivisati decu da vole, čuvaju i sačuvaju svoj jezik, tradiciju i kulturu, uliti im ljubav prema domovini, kako nikad ne bi zaboravili svoje korene, takođe je poseban zadatak. Zato i za mene, kao nastavnika, uspeh mojih đaka predstavlja podsticaj u daljem radu i potvrdu da sam na dobrom putu u ostvarivanju tih zadataka“.