Metaja Obradović iz Ludvigsburga osvojio drugo mesto na konkursu „Najlepše uskršnje jaje“


Mateja Obradović, učenik šestog razreda Srpske dopunske škole iz Ludvigsburga u nemačkoj pokrajini Baden-Virtemberg, koji je osvojio drugo mesto na međunarodnom konkursu „Najlepše uskršnje jaje“ podelio je svoju radost nagrade sa svojom učiteljicom Valentinom Damjanović: „Veoma sam srećan i zadovoljan! Nisam očekivao pobedu, ali sam se ipak nadao i moja želja se ispunila. Volim srpsku školu i sve što na časovima učimo“.

Svoju sreću nije mogla da sakrije ni mama našeg pobednika, Dragana Obradović: „Izuzetno me raduje uspeh mog Mateje, jer on mnogo voli srpsku školu, a posebno svoju učiteljicu. Volim što pored nje Mateja voli školu, to je i njena pobeda. Verujem da će ovaj uspeh biti još veći podstrek da nastavi i dalje da uči srpski jezik i učestvuje u svim aktivnostima škole.“

O utiscima nakon saznanja za Matejin uspeh, njegova učiteljica Valentina Damjanović je rekla : „Matej je veoma vredan i  kulturan dečak. Drago mi  je da je prepoznata njegova kreativnost i da je njegov trud nagrađen i proglašen jednim od najboljih. Kroz svoj dugogodišnji rad u Srbiji, sa svojim učenicima ostvarila sam veliki broj uspeha na različitim takmičenjima, ali, iskreno rečeno, ovaj mi  je posebno drag. Ali, sa druge strane, motivisati decu da vole, čuvaju i sačuvaju svoj jezik, tradiciju i kulturu, uliti im ljubav prema domovini, kako nikad ne bi zaboravili svoje korene, takođe je poseban zadatak. Zato i za mene, kao nastavnika, uspeh mojih đaka predstavlja podsticaj u daljem radu i potvrdu da sam na dobrom putu u ostvarivanju tih zadataka“.