Početna Škola Luka Jakovljević i Velimir Bulatović iz Pariza – preuredili sajt srpske...

Luka Jakovljević i Velimir Bulatović iz Pariza – preuredili sajt srpske škole u Francuskoj, Italiji i Sloveniji

Modernizovan sajt Sprske škole
Foto: arhiva srpski.fr

„Luka Jakovljević i Velimir Bulatović, inženjeri elektrotehnike, stručnjaci u oblasti digitalnih tehnologija, studenti doktorskih studija i izuzetni mladi ljudi, posredstvom Aleksandre Kobiljski, predstavnika Saveta roditelja iz Kulturnog centra Srbije u Parizu, a na inicijativu Blaženke Trivunčić, koordinatora dopunske nastave u Francuskoj, Italiji i Sloveniji, darovali su našoj školi novi sajt“, zapisano je na stranici Srpske škole. Oni su sadržaje internet stranice za školsku 2020/21. sa besplatne platforme premestili na plaćeni domen, pri čemu je sveukupni izgled stranice promenjen. „Ona sada poseduje napredne mogućnosti uređivanja, dobar prikaz na mobilnom telefonu i obezbeđen je tzv. hosting, odnosno održavanje i skladištenje podataka“, dodato je .
Ovaj projekat je sufinansirala Uprava za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu. Ishodom su svi više nego zadovoljni, kao i Upravi koja je školi dala poseban podsticaj.

Internet stranicu za sve tri zemlje uređuje koordinatorka Srpske dopunske škole u Francuskoj, Italiji i Sloveniji Blaženka Trivunčić, a tehničku podršku i održavanje pružaju Luka Jakovljević i Velimir Bulatović. Stranica će se razvijati pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, koje je podržalo rad na unapređenju medijske promocije dopunske nastave na srpskom jeziku u inostranstvu.