Početna Vesti Tom Rakočević predstavio parlamentu Ontarija predlog zakona da 10. jul bude proglašen...

Tom Rakočević predstavio parlamentu Ontarija predlog zakona da 10. jul bude proglašen za Dan Nikole Tesle u ovoj kanadskoj pokrajini

Foto: Screenschot Support Bill 293: Nikola Tesla Day Act!

Tom Rakočević, poslanik u ontarijskom parlamentu, predstavio je 17. maja predlog Zakona po kome bi 10. jul bio proglašen za Dan Nikole Tesle u pokrajini. Ovo je dan kada je rođen veliki srpski naučnik bez čijih otkrića i pronalazaka ne bi mogao da se zamisli današnji svet. On je svojim. Sada se čeka drugi deo procesa, gde građani Ontarija treba da daju svoj glas i podršku kao što su to već dali mnogi kulturni i politički aktivisti.

Kako bi se podržala ova izuzetno važna inicijativa za srpsku zajednicu u Ontariju i Kanadi, potrebno je da što pre uputite svom MPP-ju pismo sa molbom da glasaju u prilog usvajanja Zakona o 10. julu, Danu Nikole Tesle u Ontariju. Pismo kopirajte u CC i na poslanika Rakočevića (TRakocevic-CO@ndp.on.ca)

Generalni konzulat Republike Srbije je od samog početka podržao ideju i aktivnosti poslanika Rakočevića u pravcu predloga Zakona o proglašavanju 10. jula za Dan Nikole Tesle u Ontariju. Predstavnici konzulata pozvali su naše građane da glasaju u prilog Zakona o Nikoli Tesli podrže ovu značajnu inicijativu.