Početna Kultura Raspisan pesnički konkurs književnog kluba „Miodrag Petrović“ iz Batočine

Raspisan pesnički konkurs književnog kluba „Miodrag Petrović“ iz Batočine

Foto: arhiva književni klub ,,Miodrag Petrović“

Književni klub ,,Miodrag Petrović“ iz Batočine raspisao je 5. Međunarodni pesnički konkurs. Svi koji žele da učestvuju potrebno je da pošalju po jednu pesmu po slobodnom izboru. Dozvoljeno je korišćenje i ćiriličnog i latiničnog pismo, uz obaveznu upotrebu slova ć, č, š, ž;. Pesma treba da ima do trideset dva stiha. Radove slati obavezno u tri primerka pod šifrom. Neće se ocenjivati radovi učesnika koji budu slali više radova pod različitim šiframa ili radovi potpisani punim imenom i prezimenom. Rukopisi se ne vraćaju. Radove treba poslati u jednom zatvorenom kovertu bez adrese ko šalje i u koji će se staviti poseban zatvoren koverat na kome ispisati samo šifru. U tom kovertu treba da budu naznačeni razrešenje šifre (ime i prezime) i adresa pošiljaoca sa brojem telefona . Adresa na koju treba poslati radove je
Književni klub ,,Miodrag Petrović“

Njegoševa 7, Batočina 34227 Batočina, Srbija

sa naznakom “Za konkurs“.

Osim poštom, radovi se mogu poslati i elektronskim putem na mejl k.klubmiodragpetrovic@hotmail.com sa naznakom „za konkurs“.

Ukoliko se rad šalje mejlom, onda je potrebno poslati u dva odvojena Vord fajla: u prvom su pesme potpisane šifrom, a u drugom je rešenje šifre s punim imenom i prezimenom, adresom, brojem telefona i mejl adresom.

Radove slati u Vordu (Word), Tajms nju romanu (Times New Roman), veličina slova 12, ćiriličnim ili latiničnim pismom.

Žiri će izabrati tri najbolja rada i proglasiti pobednike. Konkurs je otvoren od 01. juna do 31. jula 2021 godine.

Dodatne informacije se mogu dobiti putem mejla miki076@hotmail.com i k.klubmiodragpetrovic@hotmail.com.

Proglašenje pobednika i dodela nagrada održaće se u sklopu petog Međunarodnom pesničkog maratona, koji će se održati sredinom jeseni.