Početna Najave Organizovanje dopunske nastave srpskog jezika u Holandiji

Organizovanje dopunske nastave srpskog jezika u Holandiji

U septembru ove godine trebalo bi da počne sa radom dopunska škola srpskog jezika koja će biti deo sistema obrazovanja koju organizuje Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije.

Trenutno je u toku procedura izbora nastavnika koji će biti zadužen za organizovanje obrazovno-vaspitnog rada na srpskom jeziku, a konačnu odluku o nastavniku će doneti Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Predviđeno je da nastava srpskog jezika bude organizovana u Roterdamu, u prostorijama škole Melanchthon Schiebroek (Van Bijnkershoekweg 97, 3052 PB Rotterdam). Prostorije za održavanje nastave je obezbedilo udruženje Srpsko omladinsko prijateljstvo iz Roterdama (Stichting SOP Rotterdam), koje je i pokrenulo inicijativu da se u Holandiji organizuje nastava u skladu sa programom nadležnog srpskog Ministarstva.

Za sve dodatne informacije o početku rada škole i za dobijanje formulara za prijavu dece za upis u narednoj školskoj godini svi zainteresovani se mogu prijaviti na mejl adresu admin@soprotterdam.com