Početna Događanja Za Julijanu Pandurević i Nikolu Lončara iz srpskog rasejanja na Vidovdan dodeljene...

Za Julijanu Pandurević i Nikolu Lončara iz srpskog rasejanja na Vidovdan dodeljene povelje udruženja Koreni

Predstavnici udruženja Koreni  koji  su minulog vikenda proslavili i slavu svoga udruženja Vidovdan u Nišu dodelili su i deset Povelja udruženja uglednim ličnostima i preduzetnicima iz rasejanja, regiona i matice za patriotski rad i podršku ovoga udruženja.

Povelje za izuzetan doprinos i zasluge u nastanku i razvoju udruženja Koreni dodeljene su Julijani Pandurović  velika srpska aktivistkinja (pisac i novinar) iz Kanade, koja je između ostalog pokrenula i peticiju kod Los Anđeles Tajmsa zbog loše kritike filma Dara iz Jasenovca i iskrivljavanja istine, zatim Nikoli Lončaru predsedniku Tesline naučne fondacije iz Sjedinjenih američkih država. Povelja je dodeljena i dr Radetu Saviću, načelniku opštine Lopari iz Republike Srpske. Posthumno povelja je dodeljena porodici pokojnog dr Branislava Blažića, jednom od osnivača ovoga udruženja i dr Miodragu Laziću. Povelje je dodelio predsednik udruženja iz Švajcarske Stojan Stevanović.

Ovo udruženje je na Vidovdan dodelilo i jedanaest zahvalnica. Plaketu zahvalnice vladiki Vasiliju, episkopu sremskom i Igoru Miroviću, predsedniku Pokrajinske vlade Vojvodine u Vladičanskom dvoru u Sremskim Karlovcima prošle nedelje je uručio Zoran Kolundžija.

U Nišu, na centralnoj proslavi koja je bila juče zahvalnice su dodeljene i Ivanu Jovanoviću, Branislavu Mihajloviću, Radmilu Nikoliću, Miletu Kociću (svima iz Niše sa okolino) kao i Milošu Stevanoviću iz Republike Srpske.

„Hvala, Udruženje Koreni na ovoj velikoj časti. Hvala vam na vašoj podršci i neprocenjivom mentorstvu. Hvala vam što podržavate sve Srbe, u matici i dijaspori. Živela Srbija! ponosna sam što dolazim iz najjačih ljudi na svetu”, zapisala je Julijana na društvenim mrežama zahvalivši se na ovom priznanju.