Početna Događanja Gramata vladike Teodosija za članove humanitarne organizacije Svi za Kosmet

Gramata vladike Teodosija za članove humanitarne organizacije Svi za Kosmet

Predstavnici humanitarne organizacije Svi za Kosmet, koji imaju svoje ogranke i u srpskom rasejanju, koji su takođe veoma aktivni danas je sačekalo divno iznenađenje. Za svoj veliki, uporni  i istrajni humanitarni rad vladika Teodosije odlikovao je predstavnike ove organizacije Gramatom Eparhije raško-prizrenske.

„Danas, na Vidovdan, i na veliki jubilej – 700 godina manastira Gračanica, naša organizacija je doživela veliku čast. Za svoj istrajan humanitarni rad, u manastiru Gračanica, pred patrijarhom Porfirijem, još pet vladika i mnoštvom sveštenoslužitelja i vernog naroda, odlikovani smo od strane vladike Teodosija arhijerejskom Gramatom Eparhije raško-prizrenske.

Ovo veliko priznanje pripada svima vama koji redovno učestvujete u našim akcijama pomaganja opstanka i obnove srpskih svetinja i naroda na Kosovu i Metohiji.

Takođe, ova nagrada obavezuje da i ubuduće nastavimo odgovorno i predano svoju humanitarnu misiju. Nema predaje! Svi za Kosmet!“, istakli su predstavnici humanitarne organizacije Svi za Kosmet, koji neumorno skupljaju novčane priloge za pomoć srpskom stanovništvu na Kosovu i Metohiji kao i za obnovu srpskih svetinja na svetoj srpskoj zemlji.

Foto: arhiva HO Svi za Kosmet