Gramata vladike Teodosija za članove humanitarne organizacije Svi za Kosmet


Predstavnici humanitarne organizacije Svi za Kosmet, koji imaju svoje ogranke i u srpskom rasejanju, koji su takođe veoma aktivni danas je sačekalo divno iznenađenje. Za svoj veliki, uporni  i istrajni humanitarni rad vladika Teodosije odlikovao je predstavnike ove organizacije Gramatom Eparhije raško-prizrenske.

„Danas, na Vidovdan, i na veliki jubilej – 700 godina manastira Gračanica, naša organizacija je doživela veliku čast. Za svoj istrajan humanitarni rad, u manastiru Gračanica, pred patrijarhom Porfirijem, još pet vladika i mnoštvom sveštenoslužitelja i vernog naroda, odlikovani smo od strane vladike Teodosija arhijerejskom Gramatom Eparhije raško-prizrenske.

Ovo veliko priznanje pripada svima vama koji redovno učestvujete u našim akcijama pomaganja opstanka i obnove srpskih svetinja i naroda na Kosovu i Metohiji.

Takođe, ova nagrada obavezuje da i ubuduće nastavimo odgovorno i predano svoju humanitarnu misiju. Nema predaje! Svi za Kosmet!“, istakli su predstavnici humanitarne organizacije Svi za Kosmet, koji neumorno skupljaju novčane priloge za pomoć srpskom stanovništvu na Kosovu i Metohiji kao i za obnovu srpskih svetinja na svetoj srpskoj zemlji.

Foto: arhiva HO Svi za Kosmet