Početna Događanja Nagrada Tesline naučne fondacije prezviteru dr Oliveru Subotiću

Nagrada Tesline naučne fondacije prezviteru dr Oliveru Subotiću

Delo dr Olivera Subotića Tesla – Duhovni lik
Foto: arhiva TNF

Prezviteru dr Oliveru Subotiću, autoru knjige Tesla – Duhovni lik, predstavnici Tesline naučne fondacije (TNF) iz Filadelfije dodeli su nagradu za Subotićevo delo o velikom srpskog naučniku.

U crkvi Aleksandra Nevskog u Beogradu uoči Vidovdana uručena mu je nagrada. Po objavljivanju dela dr Olivera Subotića predsednik Tesline naučne fondacije iz Filadelfije Nikola Lončar je najavio ovu nagradu. „Na stotine knjiga o Tesli je izdato do danas. Veliki broj njih se svodio uglavnom na prepisivanje i modifikovanje prethodnih izdanja, a često su se u njima pojavljivali i netačni podaci. Time se Nikoli Tesli praktično nanosila šteta i veća korist bi bila da neke od tih knjiga nisu ni objavljene. Veliko interesovanje u novije vreme vlada za temu duhovnog života Nikole Tesle. Napokon, slobodno mogu reći da je iz štampe izašla prva naučna studija, a ne tek knjiga o o toj temi“,  naglasio je Lončar.
O samoj knjizi Tesla – Duhovni lik, Lončar je dodao „U knjizi je obuhvaćeno je sve što sam lično godinama tražio i nigde nisam uspeo da pronađem. Pored toga, spisak korišćenih referenci na kraju te knjige je prava riznica informacija za dalja istraživanja. TSN godinama dodeljuje medalju i reljefe pod nazivom Tesla Spirit Awards. Ova knjiga i njen autor definitivno zaslužuju priznanje velikog reljefa Tesla Spirit Awards“.

U toku je prevod knjige na engleski jezik. „Očekuje se da englesko izdanje knjige izađe iz štampe do kraja godine, tako da se može planirati njena promociju u Njujorku 15. januara 2022“, dodao je Lončar