Početna Vesti Jovanu i Nikoli iz Parteša sa Kosova i Metohije potrebna nova harmonika

Jovanu i Nikoli iz Parteša sa Kosova i Metohije potrebna nova harmonika

Jovanu i Nikoli Stojkoviću iz Parteša kod Gnjilana potrebna nova harmonika
Foto: arhiva K. pomoravlje

Kosovsko pomoravlje uputilo je apel svim ljudima dobre volje da pomognu u prikupljanju sredstava braći Jovanu i Nikoli Stojković iz Parteša na Kosovu i Metohiji da kupe novu harmoniku. Za to im je potrebno 6000 evra.

„Rad i talenat Jovana i Nikole nagrađen je na prestižnim takmičenjima širom Srbije. Obojica pohađaju nižu muzičku školu „Stevan Hristić“ u Partešu u klasi profesora Ljubomira Đorđevića. Harmoniku su zavoleli od malih nogu, a poslednjih nekoliko godina nastupaju zajedno“ piše Kosovsko pomoravlje.  Ovi mladi najbolji  harmonikaši su ponos Kosova i Metohije. Spadaju u najbolje mlade harmonike u Srbiji. Za 12 godina porodica je sama kupila 4 harmonike. Njihov nivo usavršavanja sada zahteva profesionalni instrument koji roditelji ne mogu da im priušte.

„Brojna priznanja na zidovima zajedničke sobe pokazuju koliko su ovi momci predani muzici. Već u detinjstvu su navikli na publiku i aplauze i imaju preko 30 nagrada. Nikola i Jovan sviraju više od 3 sata svakoga dana i pripremaju se za srednju školu. Za upis na višu muzičku školu potrebna im je nova harmonika koja košta 6000 evra“, dodao je portal Kosovsko pomoravlje.

Svako ko može da pomogne porodici Stojaković je dobrodošao da svoju donaciju uplati na  Dinarski žiro račun kod Komercijalne banke: 205-266929-36

Dinarski žiro račun kod Inteza banke: 160-6000000743964-30

Instrukcije za donacije iz inostranstva

Donacije putem PayPal

Svrha uplate: Za Stojkoviće Humanitarna organizacija Kosovsko Pomoravlje Kralja Petra bb, Parteš Gnjilane