Početna Događanja Sagradimo kuću porodici Milić iz Štrpca na Kosovu i Metohiji

Sagradimo kuću porodici Milić iz Štrpca na Kosovu i Metohiji

Neopodna pomoć za porodicu Milić iz Štrpca na Kosovu i Metohiji
Foto: HO Srbi za Srbe

Humanitarna organizacija Srbi za Srbe pokrenula je još jednu akciju. Ovoga puta pomoć je potebna porodici Milić iz Štrpca. Njihov izveštaj kao apel za pomoć prenosimo u celosti: U naselju Šušiće kod Štrpca, na krajnjem jugu Kosova i Metohije, ostalo je svega dvestotinak Srba. Deleći sudbinu svih onih koji su ostali na svojim vekovnim ognjištima, život u teškim uslovima kao da je dodatno očvrsnuo ove ljude i navikao ih da hrabro nose svoj krst.

Porodica zbog koje smo došli u ove krajeve je porodica Milić. U staroj kući, žive nekoliko generacija. Goran, zajedno sa ženom Jelenom i decom Veljkom (7) i Srboljubom (4), Goranov brat Miloš sa ženom Magdalenom i decom Davidom (6) i Helenom (2), Goranov drugi brat Aleksandar i majka Vlajinka.

 „Nas četvoro živimo u jednoj prostoriji, a supruga je, Bogu hvala, u drugom stanju, krajem avgusta očekujemo blizance pa će nas uskoro biti šestoro” – ponosnim glasom upoznaje nas sa situacijom otac Goran.

Za sada ih je četvoro a uskoro stižu i blizanci
Foto: HO Srbi za Srbe

Kako nam kaže, najveća želja njegove porodice je da izgrade kuću i podignu svoje imanje. U tu svrhu obezbedili su nedaleko plac na kome bi kuća mogla da se izgradi.

 „Plac je na dobrom mestu, lako bismo uspeli da dovedemo struju i vodu. Nažalost, situacija je takva da nemamo sredstava da kuću sami izgradimo” – nastavlja otac Goran.

 Milići žive od dečijeg dodatka. Takođe, imaju 20 ovaca, 2 krave i tele, a posebno su prepoznatljivi po vrhunskom ovčijem siru.

„Izvolite, poslužite se! Cilj nam je da unapredimo posao, sve što proizvedemo odmah prodamo, tako da bismo voleli da povećamo stado na sto grla” – rekli su nam domaćini.

Raduju se prinovi ali i pomoći koja će ima sitići
Foto: HO Srbi za Srbe

Humanitarna organizacija Srbi za Srbe i ove godine nastavlja sa izgradnjom kuća na Kosovu i Metohiji. Pozivamo sve donatore da nam se priključe kako bismo Milićima sagradili dom kakav su zaslužili!

Detaljnije o porodici Milić kao i o načinu pomoći se može pročitati ovde,