Početna Kultura Kulturni događaj Art dimenzije se odražava danas u Beogradu u 18 časova

Kulturni događaj Art dimenzije se odražava danas u Beogradu u 18 časova

Predstavnici Organizacije srpskih studenata u inostranstvu OSSI pozvali su svoje aktuelne i buduće članovi koji se nalaze u srpskoj prestonici da danas (27. avgusta) u prostorijama UK Parobrod (Ustanova kulture Opštine Stari grad Parobrod ugao Kapetan Mišine i gospodar Jevremove) da prisustvuju kulturnog događaju Art dimenzije.  Art dimenzija je ima za cilja da promoviše mlade umetnika na različitim poljima umetnosti. U prostorijama UK Parobroda kako sami organizatori ističu „ploviće se“ kroz dimenzije muzike, poezije, glume, slikarstva.

„Kako umetnost oduvek osvešćava, odlučili smo da se bavimo aktuelnim pitanjem iz oblasti nauke tj. psihologije, koje je obrađeno u performansu „Da li sam ja moja trauma?”.Nakon performansa imaćemo priliku da razgovaramo sa psihoterapeutkinjom Biljanom Ćulafić koja će nam jasnije opisati traume i njihovo prevazilaženje.

Udruženje mladih književnika predstaviće se sa svojim autorskim delima, takodje na temu trauma i ukratko nam predstaviti kako se ta tema razvijala kroz istoriju književnosti.Beogradska umetnička škola za dizajn i nove medije predstaviće radove svojih učenika, dok će muzički deo večeri biti u izvođenju Music art project. Na kraju večeri imaćemo priliku da čujemo iskustva mladih iz OSSI-ja“, poručili su organizatori.