Početna Događanja U Beogradu održan sastanak o realizaciji Krosa RTS u rasejanju

U Beogradu održan sastanak o realizaciji Krosa RTS u rasejanju

Blaženka Trivunčić, Milka Andrić, Slavica Jašić i Tatjana Popović
Foto: arhiva Kros RTS-a

Na poziv Stevana Kovačevića, osnivača i direktora Krosa RTS-a, održan je sastanak u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije vezan za realizaciju 31. krosa RTS-a u dijaspori, piše sajt Srpske škole u Francuskoj, Italiji I Sloveniji.  Na sastanku sa Zoranom Kostićem, posebnim savetnikom ministra prosvete, odlučeno je da se sportski i obrazovni segmenti Krosa RTS-a sprovedu u odeljenjima dopunske nastave u regionu i u dijaspori od druge polovine septembra, gde to bude dozvolila zdravstvena situacija.

„U razgovoru sa rukovodiocima Sektora za osnovno i predškolsko obrazovanje i vaspitanje, u čijem se delokrugu nalazi dopunska nastava, razmotrena su aktuelna pitanja pred početak nove školske godine. Data je snažna podrška realizaciji tradicionalnih manifestacija i ostvarivanju novih inicijativa, uz razumevanje izmenjenih okolnosti i uslova u kojima se izvodi obrazovno-vaspitni rad u inostranstvu“, istakla je koordinatorka Srpske škole za Francusku, Italiju i Sloveniju Blaženka Trivunčić, koja je sa svojim koleginicama prisustvovala sastanku.

Kako je navedeno na stranici Kros Rts-a „i takmičenje i obrazovni segmenti odvijaće se od sredine septembra, kada počinje školska godina za našu decu u rasejanju. Obim realizacije zavisiće od virusa korona.

Kros RTS-a već je održan u Dordrehtu u Holandiji. Rukovodilac takmičenja u toj zemlji Milan Vukas izrazio je želju da se i tamošnja deca uključe u obrazovne projekte. U njih će, pored škola iz Francuske, Nemačke, Italije i Srbije, prvi put ući Poljoprivredno-veterinarska škola Rekovac.Posle sastanka posvećenog Krosu RTS-a, koordinatorke su posetile i rukovodioce Sektora za predškolsko i osnovno obrazovanje.