Početna Događanja Danilo Đokić izabran za predsednika Asocijacije srpkog folklora dijaspore

Danilo Đokić izabran za predsednika Asocijacije srpkog folklora dijaspore

Predstavnici Asocijacije srpkog folklora dijaspore sa direktorom uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Arno Gujonom
Foto: arhiva D. Đokić

Proteklog vikenda u Beogradu  održan je sastanak inicijativnog odbora za osnivanje Asocijacije srpskog folklora dijaspore. Inicijativni odbor činili su predstavnici srpskih saveza iz Nemačke Danilo Đokić, Saša Ivanović, švajcarskog saveza Nenad Milenković, francuskog Bojan Stefanović i hrvatskog Srđan Tatić.

Predsednik Asocijacije srpskog folklora dijaspore
Danilo Lilo Đokić
Foto: arhiva D. Đokić

Na sastanku je donešena odluka o osnivanju Asocijacije koja će biti registrovana u nadležnoj instituciji Republike Srbije u Beogradu, a nastaviće aktivnosti koje je do sada imao Savet Evropske smotre srpskog folklora dijaspore i Srba u regionu. Između ostaloga i organizaciju Evropske smotre srpskog folklora dijaspore.

Pored odluke o osnivanju Asocijacije izabran je i upravni odbor koga čine Danilo Đokić predsednik, Nenad Milenković potpredsednik Bojan Stefanović, član. Za sekretara je izabran Srđan Tatić, a za operativnog sekretara Zvezdan Đurić.

Nakon sastanka članove inicijativnog odbora u zgradi Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije, primio je direktor Uprave za dijasporu i Srbe u regionu Arno Gujon. Gosti su domaćina upoznali sa ciljevima koji se žele postići registracijom Asocijacije u Srbiji, te o svim dosadašnjim aktivnostima koje su sprovedene, a vidljive su kroz dosadašnje 24  Evropske smotre.

Domaćin, direktor Uprave, zahvalio je svim savezima koji okupljaju srpsku omladinu u dijaspori i uče ih čuvanju tradicije i kulture srpskog naroda, te obećao podršku Republike Srbije  u budućem radu i  projektima koje novoosnovana Asocijacije bude provodila.