Početna Događanja HO SPOJI iz Inzbruka 21. akciju skupljanja pomoći za Srbe na...

HO SPOJI iz Inzbruka 21. akciju skupljanja pomoći za Srbe na KiM nastavlja i naredne nedelje

Planirano je bilo da se sakupi 10.500 evra, a za sada je prikupljeno preko 40.000 evra

Zahvalanost članovi HO Spoji za veoma uspešnu 21. humanitarnu akciju
Foto: arhiva Spoji

Članovi humanitarne organizacije SPOJI (Srpske pravoslavne omladine Inzbruk) iz Inzbruka zahvalili su se od srca u ime svih porodica i u ime Narodne kuhinje na Kosovu i Metohiji za podršku, učešće i pomoć u skupljanju sredstava za 21. humanitarnu akciju za pomoć ugroženim porodicama na Kosovu i Metohiji.

„Svi zajedno smo uspeli u jako kratkom i rekordnom roku, da skupimo preko 40.000 evra donacija kroz preko 2.000 donatora za pomoć našem narodu na Kosovu i Metohiji, što će ujedno biti i naša najveća humanitarna akcija na KiM ali i uopšte zahvaljujući vama, koji ste probudili nadu u dobročinstvo i čovekoljublje i pokazali da smo najjači kada je najteže“, istakli su članovi SPOJI.
Oni su naglasili da je u početku bilo planirano da se sakupi 10.500 evra i da se u toj vrednosti kupi potrebna pomoć za 5 porodica i Narodnu kuhinju. „Sada smo skoro učetvorostručili sredstva i moći ćemo daleko više da učinimo za narod na KosMetu, da pomognemo više porodica… O tome ćemo se posavetovati sa našim prijateljima iz Dobrotvorne organizacije Majka devet Jugovića pri Eparhiji raško-prizrenskoj koja nam poslednjih godina pomaže u organizaciji i sprovođenju akcija na terenu, te ćemo vas obavestiti na našem sajtu, kao i na svim našim kanalima na društvenim mrežama“, dodali su ovoj vrednoj  humanitarnoj organizaciji.

„Pošto nam se za ovu akciju najavilo još nekoliko dobrotvora da će donirati narednih dana, akcija skupljanja će se nastaviti najmanje do početka iduće sedmice, a mi vas pozivamo da i dalje delite vest o akciji, kako bi istu što više ljudi videlo, kao i da se priključite ili preko Instagram doniranja ili putem žiro računa, Paypala…“ obavestili su članovi SPOJI.

Način uplate može da se obavi na sledeće načine:

1) ŽIRO RAČUN ZA EU i ŠVAJCARSKU:

Jugendverein SPOJI

IBAN: AT48 2050 3033 0067 8129

Zweck (svrha): Spende Familien KiM 2021

2) PAYPAL – za Srbiju, RS, BiH, Rusiju, Australiju i sve zemlje gde ne funkcioniše Instagram ili Fejsbuk doniranje:

www.spoji.link/paypal/donate

3) FACEBOOK DONATE:

https://spoji.link/FB/donate

Od svog osnivanja 2009. godine, humanitarna organizacija SPOJI pomaže socijalno ugroženim porodicama na Balkanu i bolesnoj deci u Tirolu. Svakog leta članovi SPOJI-a putuju na Kosovo i Metohiju da lično isporuče pomoć porodicama koje žive u veoma teškim uslovima. Posljednjih godina SPOJI je uz pomoć svojih donatora sakupio i u toj vrednosti isporučio humanitarnu pomoć vrednu oko 100.000 evra. Tokom 2020. godine, kada je pandemija bila u punom jeku i otežala sprovođenje humanitarne akcije, prvi put nisu mogli lično da obilazile porodice, ali su zato u „kontrolnoj poseti krajem maja 2021.“ ponovo mogli da budu sa svojim narodom na Kosovu i Metohiji. Ove godine skupljanje sredstava za tradicionalnu humanitarnu akciju na Kosovu i Metohiji počela je  nešto kasnije nego obično ali je odziv za kratko vreme bio više jasan, da su Srbi u rasejanju, uz svoj narod na Kosovu i Metohiji.